Milletvekili Erdoğan: 9 Ağustos Türkiye ve Rusya için bir milattır

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Erdoğan: 9 Ağustos Türkiye ve Rusya için bir milattır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 10:36

Milletvekili Erdoğan: 9 Ağustos Türkiye ve Rusya için bir milattır

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin büyük önem taşıdığını ve iki ülke arasında yeni bir dönemin başlamasını sağladığını ifade etti.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı değerlendirmede iki ülkenin tarihsel bağları olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye Rusya yakınlaşması birçok dalda iki ülkenin çıkarlarını da geliştirecektir. Özellikle Türkiye için hayati önem taşıyan enerji konusundaki sorunların ortadan kaldırılması, enerji naklinde Türk Akımı projesi ve diğer projeler ile birlikte Ak Kuyu nükleer enerji santrali doğal gaz alım ve benzeri konuların çözüme kavuşturulması önceliğimizdir. Diğer taraftan sanayi ticaretinde dış ticaret hacminde ki düşüşün yeniden tesisinin sağlanması için gerekli girişimler yapılmış ve ilk olumlu sinyaller alınmıştır" dedi

Erdoğan, iki ülke arasındaki yakınlaşmanın Gaziantep'i de doğrudan ilgilendirdiğini ifade ederek, "Gaziantep'i birinci derecede ilgilendiren halı sektörümüzün Rusya'daki yatırımları tamam durma noktasına gelmişti. Bu sektörümüz ve bu sektörün yan tesisleri olan iplik ve apre deki üretimin yeniden başlaması ve Gaziantep'te birlikte ülke ekonomisine katkı sağlaması elbette önemli bir gelişme olacaktır" diye konuştu.

Rusya'nın Türkiye için 100 milyar dolarlık bir pazar olduğunun da altını çizen Erdoğan, "Yaş ve kuru meyve sebze ve içeceklerin direk ihracatının başlayacak olması, Rusya ya yapılan çeşitli ürünlerin ihracatının da önümüzdeki süreçlerde yeniden başlatılması elbette üreticilerimizi yakından ilgilendirdiği gibi Türkiye için 100 milyar dolarlık Rus pazarının canlanmasını sağlayacaktır. Bir çok konuda olduğu gibi Türkiye'nin turizm beldeleri de bu yeni süreçte eski dönemlerine geri dönecektir. Konuyla ilgili özellikle ulaşım alanında yeni uygulamalar gerçekleştirilecek ve karşılıklı uçuş sayıları arttırılacaktır" dedi.

Türkiye Rusya ilişkilerinin gelişmesi ve normale dönmesinde siyasi anlamda da önemli gelişmelere dikkat çeken Erdoğan, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

"Siyasal olarak dünya konjonktüründeki ağırlığımızın tesis edilmesi, bölgesel konjektörel olaylarda iletişim ve irtibat ağlarının yeniden açılması, Kafkas halklarının büyük çoğunluğu ile kan bağımızın olması hasebiyle bu bölgedeki ağırlıklı güç olan Rusya ile ilişkilerimizin düzelmesiyle birlikte bu bölgedeki etkinliğimize pozitif etki sağlaması, Kuzey Atlantik Paktı NATO üyeliğimizde ve batıyla olan ilişkilerimizde ABD ile olan ilişkilerimizde özellikle son dönemlerdeki ülkemiz sınırlarında yaşanan gerginliklerde müttefikimiz olan bu tüm kesimlerin Türkiye'nin angajman haklarını dahi agresif bulmaları, destekten uzak tavırlar içerisinde bulunmaları, içerideki ve dışarıdaki hain bölücü ve işgalci güçlere karşı yaklaşım tutarsızlığına karşı Şangay Beşlisiyle birlikte Rusya ile ve diğer dünya dengeleriyle ilişkilerimizi hızla geliştirmemiz gerekir. Tüm bunlara baktığımızda 9 Ağustos Türkiye ve Rusya için bir milat olacaktır. Ve bu miladın sürekliliği sağlanırsa önümüzdeki asır 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizin de gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayacaktır."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!