Milletvekili Aydemir: ‘Kardeşlik Safına Şeytan Giremez’

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Aydemir: ‘Kardeşlik Safına Şeytan Giremez’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 15:58

AYDEMİR TEKMAN'DA

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz aynı mukaddes gaye için canlarını feda eden ecdadın torunlarıyız. Kıblesi bir, vatanı bir, gönlü bir kardeşler arasında fitne ateşi yakmaya çalışanlara izin vermek, ecdadımızın ruhunu muazzep eder. Rahmet birliktedir. Bu coğrafyanın çocukları zulmete meyletmez.’dedi.
AYDEMİR TEKMANLILARIN KONUĞUYDU
Tekman ilçesine bağlı A.Hanbey,Y.Hanbey, Yoncalı, Işıklar, Akpınar, Mollamehmet, Karatepe, Yerköy ve Tepeköy mahallerini ziyaret eden Milletvekili Aydemir, Kardeşlik ve Birlik’te yüreklerini buluşturan Tekmanlıların konuğu oldu.
SAFLARIMIZA BÖLÜCÜ ŞEYTANLAR GİRMESİN
AK Parti ilçe Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleriyle birlikte Tekmanlılar tarafından ağırlanan Milletvekili Aydemir, ‘Çanakkale’de, Aziziye’de, Mecidiye’de aynı mukaddesler uğruna canlarını feda edip kanlarını birleştirmiş ecdadımızın hürmetine, kardeşliğimizi bozmak, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere izin vermeyelim. Alvarlı Efelerin, Taşkesenli Sırrı Efendilerin torunları olan bizlerin safına bölücü şeytanlar girmesin. ‘ diye konuştu.
BÜTÜN MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR
Sohbetlerinde, ‘Bütün Müslümanlar kardeştir’ ilahi hükmünü hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Biz Tekmanlı kardeşlerimizin, imanlarını buluşturdukları bu ilahi çağrıdan taviz vermeyeceklerinden, vahdet kıblesinden ayrılmayacaklarından eminiz. Biz bezmi ezelde müminlerin kardeşliği ve aynı imanda buluşmaya ‘kaalü bela’ ahdini vermişiz. Bu ahitte Uzunderelilerin, Aşkalelerin, Hınıslıların, Karayazıların sesi vardır. Söz bir, Allah bir. Veyl, kardeşlik ahdinden dönenin, kardeşler arasına fitne sokmaya çalışanların üzerinedir.’ dedi.
HİZMET KARDEŞLİĞİ
AK Parti iktidarları döneminde her ilçenin talep ve ihtiyacına göre yatırım aldığı, tüm ilçelerin devlet hastanelerine kavuştuğu, ilçelerin sosyo ekonomik performansını artırmaya yönelik alt ve üst yapı çalışmaları gerçekleştirildiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘AK Dava, hizmet bütünlüğüyle, ilçelere yaklaşımıyla, kardeşlik bağlarını güçlendiren atılımlarıyla Oltu’nun da, Horasan’ın da, Karaçoban’ın Tekman’ın da ifadesi olmuştur. Bu hizmet kardeşliğidir. “ vurgusunu yaptı.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN VURGUSU
Ziyaret ettiği mekanlarda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, ‘Fitne ateşini yakanlara, terörü besleyenlere karşı, hangi türden olursa olsun, ister PKK, ister DEAŞ, ister DHKP/C olsun kardeşi kardeşe kırdıranlara karşı Hazreti İbrahim’in ateşe karşı durduğu gibi tevekkülle, imanla duracağız.” sözlerini yineleyen Milletvekili Aydemir, ‘Kanaat önderleriyle maruf Tekmanlı kardeşlerimiz kurani imanlarında kararlılık sergileyecek, bölücülere imanla bütünleşmiş iradeleriyle kardeşlik dersi vereceklerdir bir kez daha. Bu aziz ilçenin vicdanı, haysiyeti ve ortak imanı bunu emreder. ‘ dedi.
TEKMANLI KARDEŞLERİMİZ BÖLÜCÜLERE ‘YETER’ DİYECEKTİR
Tekman’ın hemen tüm alanlarda olduğu gibi siyasette de ortak ve tarihi bir duruşu olduğunu, Merhum Menderes ve Özal dönemlerinde ortak iradelerini, kardeşlik ve demokrasi hedefinde ifade ettiklerini aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Dün, Ezanı asli lisanından uzaklaştıranlara ‘yeter söz milletindir’ diye imanlı karşılık veren bu toprağın evlatları, bugün de bölücülük ateşini tutuşturmaya çalışanlara ‘yeter’ diyecektir. ‘diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!