Milletvekili Adayı Kamuran Aşkar Hız Kesmiyor

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Adayı Kamuran Aşkar Hız Kesmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 11:44

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KAMURAN AŞKAR, 7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİNDE ZONGULDAK'TAN ADAY ADAYI OLDUĞUNU İFADE EDEREK YAPILACAK TEMAYÜL YOKLAMASINDA DESTEK İSTEDİ.

AK Parti Zonguldak milletvekili aday adayı Kamuran Aşkar, seçim gezilerine Kilimli ilçesi ile devam etti.
AK Parti Zonguldak milletvekili aday adayı Kamuran Aşkar, seçim gezileri kapsamında Kilimli ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Kilimli İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Aşkar ve beraberindekiler destek istedi. Ziyarette Kilimli İlçe Başkanı Mahmut Kamberoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Kilimli İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Taşdemir, Çatalağzı Belde Başkanı Kerem Güneş ve Gelik Belde Başkanı Ali Rıza Bektaş ile çok sayıda partili hazır bulundu. Toplantının ilk bölümünde kendisini tanıtan Aşkar, 13 yıldır sendikal faaliyetler içinde olduğunu ve Zonguldak’ın sıkıntılarını çok yakından bildiğini belirtti. Bürokrasiyi de çok iyi tanıdığını söyleyen Aşkar, Zonguldak’a milletvekili olarak hizmet etmek istediğini ifade etti. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Zonguldak’tan aday adayı olduğunu ifade eden Aşkar, yapılacak temayül yoklamasında destek istedi. Kendisinin teşkilattan geldiğini ifade eden Aşkar, şunları söyledi:
"Yıllardır sendikada başkanlık yaptım. Şimdi Zonguldak’ı Ankara’ da temsil etmek sorunları çözmek adına aday adayı oldum. Pazar günü gerçekleştirilecek temayül yoklamasında desteklerinizi istiyorum. Ziyaretlerime teşkilatlardan başladım. Çünkü bende teşkilattan gelen biriyim. Eğer olur da milletvekili olursam bu ziyaretlerim sık sık devam edecek. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederim."
"TTK’YI YAŞATMAK HEPİMİZİN BOYNUMUZUN BORCU"
Toplantı sonunda bir vatandaşın ’TTK’nın özelleştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz’ sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Aşkar, “TTK madencilik noktasında Zonguldak’ın ve Türkiye’nin kriptosudur. Eğer Zonguldak’ın bu madencilikteki birikimini göz ardı ederek, ’varsın kapatalım’ derseniz Zonguldak’a ihanet etmiş olursunuz. Yakın zamanda Soma’da meydana gelen olayda madende mahsur kalanları kurtarmaya TTK ekibi gitti. TTK’nın bilgili, tecrübeli ekibi olmasaydı içeride mahsur kalanların üzerini kapatıp, ’mezarınız burası olsun’ derdiniz. Ya da yurt dışından kurtarma ekibi çağırırdınız. TTK mutlakta yaşamalı ama yaşarken özel sektörle rekabet edebilecek konuma da getirilmeli, bunun altını çizerek söylüyorum. Bu görev bana verilirse benim birinci önceliğim TTK’nın yaşaması olacaktır. Ancak rekabet rehavetten üstündür düsturuyla özel sektördeki arkadaşım TTK’nın terk ettiği alanda kişi başına bir ton çıkartıyorsa, TTK ’daki adam da kişi başı 600 kilogram kömür çıkartmayı göze alarak işletme yapmak zorundayız. Ben artık TTK’nın ufalması ve kendisini modernize etmesi gerektiğine inanıyorum. TTK varlığını devam ettirmeli, devam ettirirken de ufalarak sadece kömür üretme üzerine endekslenmeli. Bana göre TTK’nın elinde bulunan örneğin 60 bin işçi çalışırken beyaz sarayımız beyaz saraydı. 10 bin işçinin altında işçi çalışırken de beyaz saray beyaz saraydı. Gerek yok kardeşim. Beyaz sarayı gerekiyorsa başka bir yere taşıyalım, orası şehrin en güzel yeri, orayı başka şekilde değerlendirelim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!