Milla Jovovich

Güncelleme Tarihi:

Milla Jovovich
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Karışık saçları ve büyüleyici mavi gözleri ile kimsesiz bir çocuk gibi masum, bir o kadar çekici. Mavi Göle Dönüş'teki çocuksu güzelliğini hala üzerinde taşıyor. Ama o artık bir şarkıcı ve 5. Element filmiyle sinema kariyerinde doruğa kancasını atmış bir yıldız.

Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olan Luc Besson'ın 5. Element'i ile 21 yaşındaki aktris en sonunda gerçek kariyerinin ilk adımlarını attı. Besson'un bu bilim-kurgu macerasında, Jovovich başka bir dünyadan gelmiş, bilinmeyen bir dili konuşan ve bol bol karate yapan gizemli bir karakteri canlandırıyor.

5. Element'te oynamak için seçilmesini Milla şöyle anlatıyor:

‘‘Luc'la ilk önce New York'ta tanıştık. O zaman uzun saçlarım vardı, mini etek ve topuklu ayakkabılarımla ona şarkılarımdan birini söyledim. Bir müddet sohbet ettik, kameraya bir-iki poz verdim ve ayrıldım. Daha sonra ondan hiçbir ses duymadım. Bir süre sonra Mario'nun (erkek arkadaşı) Los Angeles'ta film çektiğini duydum ve onu görmeye gittiğimde, Luc havuz başında kahvaltı ediyordu. Ama durumumu anlamanız lazım bütün gece içmiş ve sabahlamıştım, üstümde Mario'nun pantolonu ve gömleği vardı, yani berbat görünüyordum. Luc'un asistanı 'Luc bak kim burada' dedi, Ben de 'A merhaba; ben rolü alamayan kızım' dedim. Biraz sonra asistanı geldi ve Luc'un beni tekrar görmek istediğini söyledi. Oynayacağım karakterin bizim dünyamızdan olmadığını biliyordum. Luc benden kameraya 'gibberik' dilinde konuşmamı istedi ve gibberik dilinde bir sohbet yaptık. Bu biraz zor oldu ancak birisi benden birşey yapmamı istediğinde, onu denerim.

Filmi çekmeye karar verdiğimizde yönetmenim bana bu filmin kendisi için çok önemli olduğunu, o yüzden seçtiği kızın yüzde 100 onunla olup filme odaklanması gerektiğini söyledi. Tek yaptığı son derece ciddi olmaktı. Gereksiz prova olmayacaktı, zaman kaybedilmeyecekti. Benim aradığım da tam böyle birşeydi. Daha önceden şarkı söylüyordum, biraz oyunculuk biraz dans dersleri alıyordum. Para kazanmak için modellik yapıyordum. İyice yaşlanmadan, önümdeki 6 yıl için vizyonum bundan ibaretti. O yüzden Luc'la tanıştığım zaman ona dedim ki: ‘‘Luc böyle bir role ne kadar ihtiyacım var bilemezsin.’’

Rus anne ve Yugoslav babadan dünyaya gelen Milla, beş yaşındayken Amerika'ya gitti. Daha 11 yaşındayken güzelliği dikkat çekmeye başlayan yıldız ilk önce bir İtalyan moda dergisine kapak kızı oldu. Genç model kariyerinin ilk yılında 15 dergi kapağına çıktı ve sayısız moda çekimleri yaptı. Ünü gittikçe artan Jovovich asıl hedefi olan film çevirmeye 13 yaşında başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!