'Militan savcı' davalık

Güncelleme Tarihi:

Militan savcı davalık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 20:24

‘Paralel Yapı’ soruşturmasında yakalama kararı bulunan eski savcı Muammer Akkaş, kendisi hakkında ‘Militan savcı’ mesajı attığı iddiasıyla Metro Holding’in sahibi Galip Öztürk’ü şikâyet etti. İfadesi alınmak istenen Öztürk’ün, holdingden istifa ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Metro Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Galip Öztürk, iddiaya göre 19 Nisan 2014 ile 18 Aralık 2014 tarihleri arasında o dönem Tekirdağ Adliyesi’nde savcı olan Muammer Akkaş’a yönelik Twitter’dan bazı paylaşımlarda bulundu. Bunun üzerine Muammer Akkaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukatı Lütfü Alacaoğlu aracılığıyla şikâyet dilekçesi verdi.

Galip Öztürk hakkında, Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, Galip Öztürk’ün sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaştığı şu mesajlara yer verildi:

İŞYERİNE GİTMİYOR

“İftiranameci Muammer Akkaş ve paralelci polisler şimdi hesap zamanı. Nefretim Muammer Akkaş iftiranamesine, parayı makbuzu isteyen imam efendimize. Muammer Akkaş militan savcınız imamlarınızdan makbuz isteyince iftiraname ile onlarca dosya açtınız Allah büyük. Şantajcı Muammer Akkaş ve diğer hainler hesap verme zamanı geldi.”Tekirdağ Başsavcılığı, İstanbul’da ikâmet ettiği için Galip Öztürk’ün talimatla ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazdı.

Haberin Devamı

İstanbul Başsavcılığı da cevabi yazıda Galip Öztürk’ün çalıştığı Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.’den istifa ettiğini ve uzun süredir işyerine gitmediğini Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Bu nedenle Galip Öztürk’ün ifadesi alınamadı. Ev adresi tespit edilen Galip Öztürk’ün talimatla ifadesinin alınması bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!