Miley Cyrus: Yeni Lady Gaga

Müzik dünyası kendisine uğraşacak yeni bir konu buldu. İlk olarak Disney ile ismini duyuran, daha sonra yakaladığı şöhretle ve ergenlik dönemine hediye ettiği ilk üç albümüyle Miley Cyrus, şu an müzik basınının nerdeyse en büyük ilgi odağı.

Haberin Devamı

Miley Cyrus: Yeni Lady Gaga


Yakında piyasaya çıkacak olan son albümü “Bangerz” aslında bize yepyeni bir Miley vadediyor. Miley’deki bu büyük değişiklik, 2012 senesinde Britney Spears’ın menajeri olan Larry Rudolph ile çalışmaya başlamasıyla şekillendi. Yeni albümünün ilk single’ı “We Can’t Stop” ile sıfır kilometre Miley kendini gösterdi. Hemen ardından MTV müzik ödüllerindeki Robin Thicke ile yaptığı düet ve erotik çağrışımlı şovu, Cyrus’u eğlence sektörünün en çok konuşulan kadınına dönüştürdü. Kendisi durmadı, yeni single çalışması “Wrecking Ball” ile biraz daha seviyeyi arttırarak, çıplak bir klip çekti. Bu noktadan sonra sadece müzik medyası değil, artık sanatçılar da kendisi hakkında yorumlar yapmaya başladı. Geldiğimiz son noktada, hangi müzik sitesini açsanız ilk haberlerden biri mutlaka Miley Cyrus hakkında diyebiliriz. Eskiden bu tahtın tek varisi Lady Gaga iken şu an tacı Cyrus tek başına taşıyor. Pazarlama stratejisi ne olursa olsun, maalesef popüler müzikte çıplaklık her zaman daha çok dikkat çekiyor ve albümleri sattırıyor. Cyrus’un bu son stili yeni albümünde ona ne yönde katkı sağlayacak, bunu hep birlikte önümüzdeki dönemde göreceğiz.


Haberin Devamı

Miley Cyrus: Yeni Lady Gaga



Bir aydır devam eden evimizin müzik festivali ITunes Festival bitti. Son olarak 30 Eylül akşamı Katy Perry’nin performansıyla bu büyük festival etkinliği sona erdi. İtiraf etmek gerekirse, ben her akşam yeni konser izlemeye epey alışmıştım. Hatta televizyonla son bir aydır tek ilişkim bu festivaldi diyebilirim. Apple Tv ve televizyonun hakkını ITunes Festival sayesinde sonuna kadar vermiş oldum. Seneye bu organizasyon daha ne kadar büyür, neler olur kimler çıkar sahneye, bunları düşünmek bile şimdiden heyecanlandırıyor beni.

Miley Cyrus: Yeni Lady Gaga

Haberin Devamı



Son haber merakla beklediğim bir sezon açılışı hakkında. Bugün Aya İrini’de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın sezon açılış konseri var. İlk defa Aya İrini’de bir konser izleyebilecek olmaktan ötürü çok heyecanlıyım. Gökçen Koray ve Seval Irmak yönetimindeki koro, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın sezon açılışı konserinde şef Gürer Aykal yönetiminde Beethoven’ın “9 Senfonisi”ni seslendirmeye hazırlanıyor. Konserin biletleri İDSO’nun Üsküdar’daki Müdürlük binasından temin edilebiliyor. Eğer şansınız varsa ve biletler tükenmediyse, bu akşam için harika bir plan olabilir. Konser saat 20:00’da başlıyor. Tüm meraklılarına duyurulur.

DUMAN – DARMADUMAN

Haberin Devamı

Miley Cyrus: Yeni Lady Gaga


Benim için Duman aslında Ankara demek. Duman dendi mi, ODTÜ’de öğrenciyken, bahar şenlikleri gelip çattığında her sene acaba bu sene kimler çıkacak diye heveslendiğim dönemler aklıma geliyor. Sanırım o dönemlerden birinde, şenlikleri finaller yüzünden kaçırıp, bir hafta sonra Vişnelik Çim Anfi’de yapılan Duman konserine gitmiştim. Duman’ın gerçek anlamda patladığı, Sezen Aksu ‘nun “Her Şeyi Yak” cover’ı ile 7’den 70’e herkesin şarkıyı yeniden söylemeye başladığı seneydi. Konserde çoğu çalınan Duman şarkısını bilmesem de, “Her Şeyi Yak” çalmaya başladığında, kopan kıyameti, coşkuyu unutamıyorum. Belki de ilk defa bir Sezen şarkısına, alıştığımdan farklı bir sound ile sanki nerdeyse yeni bir şarkı gözüyle baktığımı hatırlıyorum. İtiraf etmeliyim ki, Sezen cover’ları arasında belki de en iyi uyarlama Duman’ın yaptığı olabilir.
Seneler içinde, yeni yeni rock grupları çıksa da, benim için Duman’ın yeri hep bir başka olmuştur. Başka olmasının sebebi tamamen benim gözlemlediğim grubun gösterişten uzak,içten ve doğal hali. Ülkede albüm çıkartmak büyük bir çaba ve yüksek bir maliyet olurken, Duman her çıkarttığı yeni albümde biraz kendi ismini koyu harflerle yazar olmuştur.
Bu yaz Gezi Parkı olaylarıyla hepimiz farklı bir deneyim yaşadık. Sanatçıların olaylar karşısında üretkenlik çarklarından geçirdikleri, Haziran’dan beri çeşitli medyalarda ve formatlarda gün ışığına çıkıyor. O dönemde yaşananlardan sonra, protestoların müzik yansımasında sanırım en iyi şarkıyı Duman yaptı desek yanlış olmaz. Gezi döneminde, özellikle de olayların yaşandığı ilk bir haftayı “Eyvallah” ı her dinlediğimde hatırlayacağım.

Haberin Devamı

Miley Cyrus: Yeni Lady Gaga


Grup “Eyvallah” ile haklı başarısını garantiledikten sonra, 4 yıl sonra yeni albümleri “Darmaduman”ı bu ay yayınladı. Yeni albümdeki birçok şarkı son birkaç yıl içinde yazılmış. Grubun vokali Kaan, Blue Jean dergisinde verdiği röportaja göre bu albüm sürecinde hazırladıkları ve “Darmaduman”a girmeyen ellerinde daha birçok sayıda şarkıları varmış. Bir hayran için herhalde bunu duymak, tarifi olmayan bir gurur ve mutluluğu beraberinde getiriyor. Yeni albüm çıkmış bile olsa, hala yayınlanmamış yeni şarkılarının olması tarifsiz bir merak uyandırıyor.
Grubun yeni albümü hakkında okuduğum eleştirilerde de fark ettiğim bir gerçek var o da çoğunluğun görüşüyle “Darmaduman” grubun en olgun albümü olarak görülüyor. Başlarda ilk dinlediğimde albümden favorilerim başkaydı, şimdi daha başka oldu. Bu anlamda albümü dinlemek, özümsemek için biraz zaman vermek gerekli diye düşünüyorum. “Darmaduman” ilgili en büyük kişisel merakım, olur da “Eyvallah” şarkısına bir klip çekilirse, bunu müzik kanalları yayınlayabilecek mi, herhangi bir sansüre uğrayacak mı, bunu çok merak ediyorum.

Haberin Devamı

YILDIZLAR:

Seviyorsan inanıyorsan
Deli
Akıbet
Gözleri Kanlı
Öyle Dertli
Sınana Sınana

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Eyvallah
Yürek (albümün incisidir)


KARIŞIK KASET


Karışık Kaset’in belki de görüp görebileceği en orijinal liste bu yazıda sizlerle. Mümkün oldukça farklı müzik türlerine yer vermeye gayret gösterdiğim Mulak Kulak’ta, Karışık Kaset’te bir “Ortadoğu” rüzgarı esiyor bugün.
Listenin sahibi Ahmet Korukçu, hem yakın arkadaşım olmasından ötürü, hem de müzik bilgisi ve zevki açısından en güvendiğim kişilerden. Gelen yorumlara göre, farklı müzik türlerinden oluşan başka listelerle Ahmet’i bu köşede tekrar tekrar ağırlamak istiyorum. Bu bir başlangıç olsun hepimize.
Keyifli dinlemeler…

1. Joseph Attieh - Mawhoum
2. Angham - Layali
3. Joe Ashkar - Habibit Alby
4. Nancy Ajram - Ya Kether
5. Carole Samaha - Khallik Behalak
6. Ramy Gamal - Etfaddal Emshy
7. Marwan Khoury - Khayni
8. Fady Andrawos- T'lay Minni
9. Hisham El Hajj & Amina - Baladna
10. Shou Qosset Alby - Jad Nakhle
11. Elissa - Tesadak Bemin
12. Tet'thakkareen - Utn1
13. Akbar Kezzabi - Iwan
14. Ahmed Fahmy - Yalli Ghayeb
15. Ayez Aghanny - Kareem Wagdy
16. Wana Lewahty - Haytham Nabil


https://twitter.com/hkky

Yazarın son yazıları




#27 Eylül 2013 Özgürlük sizin için ne ifade ediyor?
#24 Eylül 2013 Imogen Heap "Sparks" ile geri geliyor
#20 Eylül 2013 Placebo Gezi'nin yanında
#17 Eylül 2013 Sonbahar ve şehrin caz hali
#13 Eylül 2013 Pazarın yeni oyuncusu:Itunes Radıo
#10 Eylül 2013 Rock'n Coke 2013 günlüğü



YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları