Milenyum takıntısı boncuk modası

Güncelleme Tarihi:

Milenyum takıntısı boncuk modası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa'da tüm vücudu ve giysileri saran boncuk modası, ülkemizde de son sürat devam ediyor. Herkesin kollarını süsleyen rengarenk, pırıl pırıl bu moda, yazın da devam edeceğe benzer

Muhtemelen farkındasınız: Bir boncuk furyasıdır gidiyor. Özellikle bilekler rengarenk boncuklarla dolu. Mavi, pembe, kırmızı, sarı, janjanlı ya da mat... Ne kadar rengarenk olursa o kadar değerli bir görünüm elde ediyor. Hal böyle olunca da eskiden yüzüne bile bakmadığımız boncuklar milenyum vakti baştacımız haline geldi.

Geçtiğimiz sezon Paris, Milano ve Londra'da gerçekleşen moda haftalarında en çok kullanılan aksesuvarlar olarak dikkat çeken bu boncuklar artık yediden yetmişe herkesin bileğinde görünüyor. En yaygın kullanımı bilezik olan bu boncuklar zaman zaman saçları süslerken, kimi zaman kolye oluyor, diğer vakitlerde ise elbise modeli olarak hayatımıza giriyor.

Boncuktan yapılmış çantalar, pantolon paçalarından sarkan boncuklar önümüzdeki yaz modasının detayları olarak belirlenmiş gözüküyor. Sonuç: Her yer de ama her yerde rengarenk boncuklar. İyisi mi siz şimdiden birer boncuk bilezik edinin. Çünkü bırakın Türkiye sınırlarını, uluslararası bir düzlemde ‘‘boncuksuz’’ kalan olmamış olacak.

Semiramis Pekkan

Eşi Gulu Lalvani'nin ülkemizde gerçekleştirilen doğumgünü partisinde taktığı boncuklu bilezikleriyle aslında Avrupa modasını çoktan ülkemize getirmişti bile. Şimdi ise kardeşi Ajda Pekkan'la birlikte katıldıkları tüm davetlerde boncuklarını takmadan asla gelmiyorlar...

Nükhet Duru

Boncuk modasını bileğinde değil de boynunda uygulamayı tercih edenlerden biri Nükhet Duru. Boyunda daha şık durduğuna inandığını söylüyor. Ara sıra bilezik halinde olanlara günlük ‘‘kıyafet kreasyonununda’’ yer verse de, esas tercihi kolye.

Deniz Akkaya

Son dönemlerin en olaylı mankeni olarak kabul edilen, özellikle de Okan Bayülgen ile yaşadığı beraberlik sebebiyle de gündemden bir türlü düşmek bilmeyen Deniz Akkaya da boncuk bilezik modasının sıkı takipçilerinden. Akkaya bu boncuk bilezik modasını çok sevdiğini söylerken, yeni bilezikler alırken özellikle kıyafetinin rengine uyup uymadığına dikkat ettiğini de vurguluyor. ‘Az bilezik takmayı sevmiyorum. O zaman göze hoş görünmüyor ve kendini belli etmiyor. Ne kadar fazla bilezik takarsam o kadar çarpıcı oluyor. Dolayısıyla en az on tanesini birarada kullanmaktan hoşlanıyorum’ diyor.

Selin Toktay

Mankenler arasında bu modanın ilk uygulayıcısı Selin Toktay. Geçen yazdan beri boncuk bilezik takan Toktay, bileziklerini plajda da çıkartmamıştı. O gün bugündür, moda çekimleri olsun, sıradan bir gün olsun Toktay boncuk bilezikleriyle objektiflerin karşısına çıkıyor. Bu merak kuşkusuz modada ‘tasarımları boncuklarla tamamla’ trendinin bir örneği...

Hande Ataizi

Avrupa'daki boncuk modasınının ilk uygulayıcılarından biri Hande Ataizi. Oyuncu, özel bir çekim için giydiği boncuklu elbiseyi çok beğendiğini söylüyor. Ataizi'nin boncuklu bilezik, kolyelerinin yanı sıra elbiseleri, hırkaları ve kazakları da

Hülya Avşar

Altın Kelebek ödül töreninde pembe bilezikleriyle dikkati çekti. Uçuk pembe elbisesine çok yakışan yine aynı renkteki kristal bilezikleri çok şıktı. Devamında televizyon şovunda, olsun sahne aldığı vakitlerde olsun, hiç farketmedi: Makyajı, kıyafeti değişti, boncuklarını renkleri değişse bile asla çıkarmadı.

Harika Avcı

Hülya Avşar gibi boncuk bilezik modasının tanıtımını yapan diğer isim de Harika Avcı. O da birçok geceye üstüste taktığı bilezikleriyle ve yine boncuklardan oluşan tasma kolyesiyle katıldı. Üstelik birkaç tanelik boncuk takanlardan olmak yerine, onbeş-yirmilik boncuklarıyla dolaşmayı adet haline getirdi...

Kenan Doğulu

Boncuk modası ortalığı kasıp kavururken, erkek cephesinden kim bumodayı takip edecek diye merakla bekledik. Sonunda Kenan Doğulu, son klibiyle erkeklerde boncuk bilezik modasının öncüsü olduğunu ortaya koydu.. Günlük hayatta önceleri bir tane taktığı kemik rengi bileziğine son günlerde bir de siyah bilezik ekledi. ‘‘Sen benim herşeyimsin’’ isimli şarkısına çektiği klipte ise renk renk boncuklar bileğini süslüyor.

Bu boncukların değeri nedir?

Değeri kuşkusuz alışveriş yaptığınız yere, kullanılan taşlara göre değişiyor.

Ama boncuk bilezikleri her yerde kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Fiyatı 40-50 milyona ulaşanların yanı sıra semt pazarlarında, Ortaköy'de ikiyüzbin-iki milyon arası satılan bilezikler, Akmerkez'de tanesi beşyüzbin liradan alıcı buluyor.

Ayrıca boncuk bilezik olayında 900'lü hatlar da devreye girmiş durumda. Mini boncuklu incecik kullanılan modellerin otuz adeti üç milyondan satılıyor telefon hatlarında.

Boncuk bileziklerin taşları daha değerli olanların üçü veya dördünü bir arada takmak revaçta. Daha ince modellerde en az onluk bir bilezik takmak uygun görülüyor.

Bileziklerin yanı sıra boncuklu çanta ve pantolonlarında oldukça moda olduğunu belirtmek gerekir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!