Milas'taki servis şoförlerine seminer

Güncelleme Tarihi:

Milastaki servis şoförlerine seminer
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 18:35

Milas'taki servis şoförlerine seminer

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik öğrencilerle iletişim ve çocuk istismarı konulu seminer düzenlendi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milas Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda, kentteki servis şoförlerine yönelik 'Okul Servis Şoförlerinin Öğrencilerle İletişimi ve Çocuk İstismarı' başlıklı seminer düzenlendi. Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, seminer öncesinde araçların güvenliği açısından tespit edilen eksikliklerin giderilmesi konusunda servis şoförleri uyardı.

Milas Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım verdiği seminerde, öğrencilerin servis şoförlerini model aldıklarını belirterek, "Biz çocuğa ne kadar 'sigara içme' dersek diyelim. Eğer yanında içiyorsak çocuk bu hareketi modeller. Büyük elini arkada kavuşturup yürüyorsa, küçük de bunu yapar. Çocuğa dürüst olmak öğretilmez, dürüstlük örnek alınır. Öğretmen isterse sabahtan akşama kadar 'Kırmızı da geçmeyin' desin, servis sürücüsü geçerse çocuk, 'Ha demek ki polis yokken geçilebilir' veya 'Kırmızı da geçip geçmemek duruma göre değişir' diye algılar. Şoför çabuk sinirlenmemelidir. Çocukları okula götürürken veya getirirken kafanızı camdan çıkarıp, 'Ne biçim şoförsün' diye bağırırsanız ve 'trafikte burnunu yola sokacaksın' deyip hakkın olmayan bir şekilde aradan yola dalarsanız çocukların okullarda öğrendiği askıda kalır. Bu nedenlerle şoförlerin öğrenciler yanında hal ve hareketlerine en az öğretmenler ve ebeveynler kadar dikkat etmelidir. Şoförlerin her hareketini modelleyen çocukların hayatıyla oynanmamalıdır. Şoförlük meslektir ve kutsaldır. Bu mesleğe sahip çıkması gerekenler de bu işten ekmek yiyenlerdir. Şoför toleranslı, güler yüzlü, sakin olmalıdır. Sizler eğitim sistemimizin paydaşlarısınız. Sizlerin yaptığı olumlu birçok şey bizi etkiliyor" dedi.

TAKMA İSİM AYIRISI

Servis şoförlerinin çocukla şakalaşma amaçlı ya da adını bilmediğinden dolayı başka bir şekilde hitap etmesinin diğer çocukların da arkadaşlarına böyle hitap etmesine neden olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Çocuklara isim takmayın, onlara adlarıyla hitap edin" dedi.

Yıldırım, sunumu sırasında çocuk istismarı konusunda yaşanmış genel olaylara değinerek nelere dikkat etmeleri gerektiğini aktardı.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!