Milas'taki fuarda genç çiftçiler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Milastaki fuarda genç çiftçiler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 18:58

Milas'taki fuarda genç çiftçiler yarıştı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde bu yıl 8'inci kez açılan Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, genç çiftçiler arasında bilgi yarışması düzenlendi. 12 ilçeden 12 kişinin katılığı yarışmanın birincisi, Bodrum'dan katılan çiftçi oldu.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, bu yıl 8'inci kez kapılarını açan Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda bir kez daha bilgi yarışması düzenlendi. Fuar alanında gerçekleşen yarışmaya; Bodrum'dan Songül Tüzün, Dalaman'dan Pembe Gül Bolat, Fethiye'den Sibirya Güven, Kavaklıdere'den Ümmühan Şahan, Köyceğiz'den Ferhat Keskin, Marmaris'ten Nurcan Tosun, Menteşe'den Güldane Yaraş, Milas'tan Melek Yayla, Ortaca'dan Veside Can, Seydikemer'den Mutlu Namak, Ula'dan Nurcan Özderin ve Yatağan'dan Özge Kuzluk katıldı.

AMAÇ FUARA RENK KATMAK

Muğla'da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen desteklemelerden yararlanan genç çiftçilerin yarışması öncesinde konuşma yapan Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammed Sevinç, "Tarım alanındaki yenilikleri, değişiklikleri takip etmeniz açısından sizlerin her yıl sabırsızlıkla beklediği fuarda kurum olarak bizler de her yıl yarışmalar düzenlemeye çalışıyoruz. Bu yıl genç çiftçiler arasında bilgi yarışması yapmayı düşündük. Daha önce arıcılar, kadın girişimciler, zeytinyağı yarışmaları yapmıştık. Bu yarışmaları hem fuara renk katmak hem de üreticilerimizin bilgi birikimini ölçmeye çalışıyoruz. Üretmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Pazarlamasında da sorunların yaşandığını biliyoruz. Ama üretimin olduğu her yerde her alanda mutlaka sorunlar sıkıntılar yaşanıyor. Önemli olan bu sorunları sıkıntıları çözüme kavuşturmak. Bizler sizlerin daha verimli en iyi şekilde ürünlerinizi alabilmenizi, verimli ve sağlıklı yetiştirebilmeniz için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalardan örnekler vererek konuşmasını sürdüren Sevinç'in ardından yarışmanın jürisinde görev alan Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcıları Mehmet İdar, Enver Aydın ve Veteriner Hekim Songül Topal yerlerine davet edildi.

Yarışmada genç çiftçilere 15 soru yöneltildi. Yarışmaya Bodrum'dan katılan Songül Tüzün soruların büyük bir bölümüne doğru cevap vererek yarışmanın birincisi oldu. Dalaman'dan Pembe Gül Bolat, Köyceğiz'den Ferhat Keskin ve Milas'tan Melek Yayla eşit puan aldı. İkinci ve üçüncünün belirlenmesi için bu yarışmacılara yedek sorular soruldu. Yedek sorulara doğru yanıt veren Milas'tan Melek Yayla ikinci, Dalaman'dan Pembe Gül Bolat üçüncü oldu.

Birinciye ödülü olan süt sağım makinesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammed Sevinç, ikinciye tohum İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, üçüncüye ise hediye paketi İl Müdür Yardımcısı Mehmet İdar tarafından verildi. 

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!