Serdar Taşçı'ya İtalyan kancası

Güncelleme Tarihi:

Serdar Taşçıya İtalyan kancası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 13:56

İTALYANLAR Bundesliga ekibi Stuttgart'ın genç yeteneği Serdar Taşçı'ya kancayı attı.

Haberin Devamı

22 yaşına rağmen Stuttgart ve Alman milli takımının defanstaki güvenilir ismi olan Serdar'a kanca atan ünlü İtalyan kulüpleri peşini bırakmak niyetinde değil. İki yıldan beri Serdar'ın peşinde olan Juventus'un özellikle son haftalarda başarılı olamayan takımın defansındaki boşluğu genç yıldızla doldurmak için yeni bir teklif sunduğu belirtildi. Geçen hafta Freiburg'da Serdar'ı izleyenler arasında sadece Juventus idarecilerinin olmadığı, AC Milan'ın da yetkili temsilcilerinin tribünde olduğu bildirildi.

AC Milan'ın yöneticilerinin takımın efsane yıldızı Paolo Maldini 'ye benzettikleri ve onun yerini doldurabilecek tek futbolcunun Serdar Taşçı olduğu görüşünde oldukları açıklandı. Juventus'ta ise sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan aynı zamanda İtalya milli takımınında yıldızı olan 36 yaşındaki Fabio Cannavaro'nun yerine düşünüldüğü belirtildi. Serdar'ı kadrosuna almak isteyen Juventus'un ise Cristian Molinaro ile birlikte 8 milyon Euro ödemek istediklerini belirten teklif sundukları öne sürüldü. Stuttgart'ın bu teklife sıcak baktığı kaydedildi.

Haberin Devamı

2014'E KADAR SÖZLEŞMESİ VAR

Sezon öncesi her iki kulüpten de transfer teklifi almasına rağmen kulübü Stuttgart ile sözleşmesini 2014 yılına kadar uzatan Serdar'ın 12 milyon Euro bonservis bedeli olması İtalyanları umutlandırdı. Alt yapısına geldiği 1999 yılından beri Stuttgart formasını taşıyan Serdar Taşçı ''Hedefim İtalya, İngiltere ve İspanya liglerinde futbol oynamak . Bu ülkelerin ünlü kulüplerinden transfer teklifi almak beni mutlu ediyor, gururlandırıyor. Fakat şu anda takım değiştirmeyi düşünmüyorum. Zira benim bu duruma gelmemde en büyük etken olan takımım Stuttgart şu anda istenilen ve olması gereken yerde değil. Takımıma olan borcumu ödedikten sonra transferi düşüneceğim'' dedi.

HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Alt yapısında yetiştiği VFB Stuttgart formasını Bundesliga'da 2006 Ağustos ayında ilk kez Borussia Dortmund karşısında giyen Serdar bu ilk maçında gollede tanışmıştı. İlk golünü kafa ile atan Serdar Almanya 1. Futbol Ligi'nde daha sonra toplam 5 gole imza attı. Üç yıl öncesi genç yaşta Bundesliga şampiyonluğu'da yaşayan Serdar ''Önce Stuttgart ile Bundesligada başarılı olup daha sonra Güney Afrika'da Almanya ile Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Rüyalarımı şu anda bunlar süslüyor' diyerek iddialı konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!