Milan geleceğin yıldızlarını Türkiye'de arıyor

Güncelleme Tarihi:

Milan geleceğin yıldızlarını Türkiyede arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 14:12

İtalya'nın dünyaca kulübü AC Milan'ın çocuklara yönelik organizasyonu olan “AC Milan Junior Camp İstanbul”, 16-20 Haziran ve 23-27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

Medical Park desteğiyle gerçekleştirilen AC Milan Junior Camp İstanbul'da, 900 çocuk Avrupa'nın en önemli kulüplerinden Milan'ın antrenörleri eşliğinde özel futbol eğitimi alacak. İstanbul'da ilk kez gerçekleştirilecek organizasyona 6-18 yaş arasındaki kız ve erkek çocuklar katılabilecek.  

Milan tarafından 47 ülkeden yürütülen ve yaklaşık 100 bin çocukla buluşturan Milan Junior Camp, İstanbul'da Bakırköy Osmaniye, Sahrayıcedid ve Selimiye'de gerçekleştirilecek.

Kamp sayesinde Milan'ın değerleri, hayat tarzı, oyun stili ve deneyimleri gençlere aktarılacak. Kamp, 450 kişilik gruplar halinde, 16-20 Haziran ve 23-27 Haziran tarihleri arasında olmak üzere iki ayrı dönemde organize edilecek.

Kampta eğitim almak isteyen çocuklar 600 Avro'luk biletleri Biletix'den temin edebilecek. Kampta başarılı olan 6 kişi ise İtalya'ya gidip, Milan'ın San Siro Stadı'nda dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklarla biraraya gelecekler. Burada 1 hafta kamp yapacak çocuklar, Milanlı futbolcularla da tanışma ve kulüpte futbol oynama imkanı bulacaklar.

Haberin Devamı

İstanbul'da ilk kez gerçekleştirilecek kampla ilgili Feriye Lokantası'nda bir basın toplantısı düzenlenirken, toplantıda konuşan Milan Halkla İlişkiler Müdürü Danielle Massaro, 5 kıtada bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

MİLAN'IN GENÇ TAKIM ANTRENÖRLERİ EĞİTİM VERECEK

Aynı zamanda Milan'ın eski futbolcusu olan Massaro, antrenörlük lisansı olduğunu ve birinci ligde görev alabilecek durumda olduğunu belirterek, “Ancak gençlerin projesinde yer almak istedim. Türk futbolu İtalyan futboluna yakın. Milan'ın genç takım antrenörleri bu kamplarda eğitim verecek” dedi.

Türkiye'de futbolla ilgili ciddi bir potansiyel gördüklerini ifade eden Danielle Massaro, “Türkiye son yıllarda futbolda oldukça başarılı oldu. Takımların yanı sıra bireysel olarak pek çok Türk futbolcu Avrupa'nın önemli takımlarında büyük başarılar elde etti. Biz Milan olarak tüm Türk gençlerini, yeteneklerini göstermek üzere kampa davet ediyoruz. Kampın bir özelliği de yetenekli çocuklara Milan altyapısında oynama imkanı sunması” diye konuştu.

Haberin Devamı

Organizasyonda yer alan eski futbolcu Tanju Çolak ise kampı Türkiye'ye getirmekten gurur duyduklarını dile getirerek, “Dünyada 47 ülkede yapılan Milan Junior Camp, bu yıldan itibaren Türkiye'de gerçekleştirmeye başlıyor. Bu kamp futbola gönül veren Türk gençleri için kaçırılmayacak bir fırsat. 900 şanslı çocuk unutulmaz bir deneyim yaşayacak” dedi.

World Camp International Genel Müdürü Marco Schembri ise Türkiye'nin çok önemli bir pazar olduğunundan kuşku duymadıklarını söyledi.

Milan'ın kültürünü Türkiye'ye getirmenin çok önemli olduğunu kaydeden Schembri, “Ülkeniz için büyük bir fırsat. Burada birşeyler öğretmek niyetinde değiliz. Kültürünüzle bütünleşmek istiyoruz. 1 yıllık değil, uzun vadeli proje olacak. Sadece İstanbul'da değil, bütün Türkiye'ye yayılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!