Mikro krediyle kendi iş yerlerini kurdular

Güncelleme Tarihi:

Mikro krediyle kendi iş yerlerini kurdular
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 17:27

- Trabzon'da 2010'da uygulanmaya başlanan "Mikrokredi" projesi kapsamında bugüne kadar 3 bin 695 kadına 3 milyon 950 bin lira ödeme yapıldığı ve 100 kadının kendi işini kurarak vergi mükellefi olduğu bildirildi- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:- "Bu kadınlarımız artık yanlarında işçi çalıştırıyor, sadece aile ekonomisine değil, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor"

TRABZON (AA) - Trabzon'da, dar gelirli kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkan sağlamak amacıyla 2010'da uygulamaya konulan ''Mikrokredi" projesi kapsamında bugüne kadar 3 bin 695 kadına 3 milyon 950 bin lira ödeme yapıldığı ve 100 dar gelirli kadının kendi işini kurarak vergi mükellefi olduğu bildirildi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği ve İsrafı Önleme Vakfı tarafından sürdürülen mikrokredi uygulamasından yararlanan dar gelirli kadınların, aldıkları kredilerle aile ekonomisine katkı sağlayan faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.
Kredi alan kadınların aralarında iş yeri açan ve vergi mükellefi olanların da olduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, "Mikrokredi uygulaması balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek prensibine dayanıyor. 1 Nisan 2010'da başladığımız bu uygulama sayesinde binlerce dar gelirli kadınımız aile ekonomisine katkı sağlayan faaliyetlerde bulundu" ifadesini kullandı.
Gümrükçüoğlu, uygulamanın büyük titizlikle devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bugüne dek 3 bin 695 kişiye 3 milyon 950 bin lira ödeme yapıldı. Bu uygulama sayesinde Trabzonumuzda 100 dar gelirli kadın, aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çıktıkları bu yolda iş yeri açarak vergi mükellefi oldu. Bu kadınlarımız artık yanlarında işçi çalıştırıyor, sadece aile ekonomisine değil ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Bizim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!