Midyat'ta İlim ve İrfan Medresesi hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Midyatta İlim ve İrfan Medresesi hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 13:25

- Mardin'in Midyat ilçesinde yöreye özgü taş işçiliğiyle 3 katlı inşa edilen İlim ve İrfan Medresesi'nde 70 öğrenciye eğitim verilecek

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Mardin'in Midyat ilçesinde, İlim ve İrfan Medresesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Midyat'a bağlı Çavuşlu beldesinde inşa edilen İlim ve İrfan Medresesi'nin açılış töreni, Hafız Sait Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Törene katılan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, yaptığı konuşmada, bu tür hayırlı organizasyonların özelikle bugünlerde hayata geçmesinin ve çocuklara ev sahipliği yapmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bingöl, zor günlerden geçen ülkeyi ayağa kaldıracak olanların bu kurumlar ve buralarda yetişecek öğrenciler olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Kur'an üzerine bu kadar yüklenildiği, bizlerin Kur'an'dan uzaklaştırılması için elden gelen bütün gayretlerin gösterildiği bir dönemde Kur'an'ı göğe yükseltecek olan Rabbimizdir. Bunun vesilesi, siz değerli gençlersiniz. Size emanet edilen bu yükü, şerefi onurunuzla taşıyacağınızı biliyorum. Allah, yolunuzu açık etsin. Değerli hocalarımız, alimlerimiz, sevgili öğrencilerimiz, iyi ki varsınız."

Haberin Devamı

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, medreselerin önemine değinerek "Bölgemizde ve İslam coğrafyasında öyle gönüllere çukurlar açıldı ki öyle gönüller yaralandı ki işte bu medreselerden ilim okuyan, Kur'an'ı öğrenen ama onunla amel eden bu çocuklarımız, yarın müderris olup sahaya çıktığı anda o gönüllerde açılan çukurların kapatılmasına çok ama çok ihtiyaç var" dedi.

Midyat Müftüsü Şafi Billik ise alim yetiştirmeye vesile olacak medreselerde İslami ilimlerin yanında diğer ilimlerin öğretilmesinden yana olduğunu ifade etti.

Billik, "Şu anda en büyük sıkıntımız, alim yetiştirememek. Topluma yön verecek, toplumu evirip çevirecek, yoğuracak alimlere ihtiyacımız var. İnşallah, bu medreselerimiz alim yetiştirmeye vesile olacaktır" diye konuştu.

İlim ve İrfan Medresesi Kur'an kursu idarecisi Şehmus Balcı da medresenin 500 metrekare alan üzerinde, üç katlı olarak inşa edildiğini söyledi.

Medresede, bölgede ihmal edilen hafızlık geleneğinin canlanacağını dile getiren Balcı, "Burada eski Osmanlı usulü medrese eğitimi verilecek. Bu eğitim, Arapça gramerle başlayıp İslam hukuku ile sürecek. Amacımız, dinine, vatanına ve bayrağına bağlı fertler yetiştirmektir" dedi.

Haberin Devamı

Türk bayraklarıyla donatılan medrese, yöreye özgü taş işçiliğiyle 3 katlı inşa edildi. 70 öğrenciye hizmet verecek olan medresede, 50 öğrencinin yatılı eğitim aldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!