Midesini küçülttü, 7 ayda 53 kilo verdi

Güncelleme Tarihi:

Midesini küçülttü, 7 ayda 53 kilo verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 15:25

Antalya'da ev kadını 50 yaşındaki Gönül Bulduk, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki operasyonla 7 ay önce midesini küçülttü. Ameliyat sırasında 117 kilo olan Bulduk, 7 ayda 53 kilo verdi.

Dokuma semtinde oturan 3 çocuk annesi Gönül Bulduk, 114 kilo iken yüksek tansiyon, bel ağrısı gibi rahatsızlıklar çekmeye başladığını ve bütün klasik yöntemleri denemesine rağmen zayıflayamadığını söyledi. Eşi belediyeden me
/images/100/0x0/55ea9282f018fbb8f888c2a9
mur emeklisi olan Bulduk, geçen Temmuz ayında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek ameliyat olma kararı aldı. Midesini by-pass yöntemiyle küçülttüren Bulduk, 7 ay içinde 53 kilo vererek 117 kilodan 64 kiloya düştü.
Verdiği kilolarla kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini kaydeden Bulduk, “Kilolarımı verince huzuru buldum. Daha önce sinirli bir insandım. Şimdi en sinir bozucu olaya bile kızamıyorum. Halen rüyada gibiyim. Şimdi her şeyi rahatlıkla yiyebiliyorum” dedi.

“VERİLEN KİLOLAR GERİ ALINMIYOR”

Gönül Bulduk’un operasyonunu gerçekleştiren A.Ü. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Güner Öğünç, Bulduk’un midesinin yüzde 90’ı ile ince bağırsının yarısını by-pass yöntemiyle devre dışı bıraktıklarını kaydetti. Mide küçültmenin iki yöntemle gerçekleştiğini ifade eden Öğünç, şöyle konuştu:

“Bunlardan birincisi mideye ayarlanabilir bant takılmasıdır. Bu yöntemle ayarlanabilir silikon bant, yemek borusu ile midenin birleşiminin biraz altına yerleştiriliyor. Gerektiğinde bu bandın genişlik ayarı yapılıyor. Ameliyat yaklaşık 45- 50 dakika sürüyor ve hastayı aynı gün taburcu edebiliyoruz. Diğer bir yöntem de by-pass’tır. Bunda da, mide üst kısmından kesilerek bir yumurta boyutuna kadar küçültülüyor. By-pass yöntemiyle verilen kilolar geri alınmıyor. Bulduk'ta bu yöntemi kullandık. 4- 5 kilo daha zayıflayınca ideal kilosuna kavuşacak.”

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde mide bandı operasyonunun 6 bin 500 ile 8 bin 500 YTL, by-pass’ın 10 bin 500 ile 12 bin YTL arasında olduğunu belirten Öğünç, “Aşırı şişman kişiler, cerrahi dışında yöntemlerle vakit kaybetmesinler” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!