Midemdeki balonu bile kandırmayı öğrendim

Sürekli diyette ama sonuçtan memnun değil. Midesine balon bile taktılar ama onu da atlatmayı başardı. Sonuç: Kelepçe ve işkence ile giden 40 kilo!

Haberin Devamı

- Çocukluk sofralarından aklınızda neler kaldı?
- Büyük sofralarda yemek yerdik. Masaya erişemediğim için altıma yastık koyarlardı.
- Annenizin en çok hangi yemeklerini seviyordunuz?
- Her türlü patlıcan ve balık yemeklerini çok seviyordum. Ayrıca yılda bir kez yaptığı sucuklu kuru fasulyeyi, domatesli pilavını da severdim.
- İlk ne zaman mutfağa girdiniz ve ilk ne pişirdiniz?
- Hiçbir zaman iyi bir şey pişirmedim. Bir kere köfte yapmaya çalıştım ama beceremedim. Gurmeyim ama kendim yapamam.
- Neden Türk erkekleri mutfaktan korkarlar, örneğin siz?
- Annelerimizin suçu. Çünkü bizi mutfaktan uzak tutuyorlar ama sanıyorum modern yaşam şeklinde bu bitecek.

/images/100/0x0/55ea5d73f018fbb8f87b2c9d

Haberin Devamı

BENİM İÇİN YA AŞK YA YEMEK

 - İyi yemek yapanlardan etkilenir misiniz?
- Çoook. Çünkü ellerinde inanılmaz bir hüner var. Bence yemek bir sanat eseri, görgü, bilgi, kültür, hepsini içine katıyorsunuz.
- Yemekle aşk arasında ne gibi bir bağlantı var?
- Yemek olmadığı zaman aşk var, yani ikisi birbirinin yerini koruyor, ona çok inanıyorum. Çok iyi bir aşk yaşıyorsanız, yemek yeme ihtiyacınız olmuyor. İştahınız kesiliyor anlamında değil de yemek yerine koyduğunuz biri var. Benim için ya aşk ya yemek.
- Halen en çok hangi yemeği seviyorsunuz?
- Suşi tabii, müthiş bir lezzet. Türk yemekleri arasında da pilavların her türlüsü diyebilirim.
- Hangi yemeğin kokuları aklınızı başınızdan alır?
- Midye! Midyenin kokusu bana büyük zevk verir. Onun dışında pastaların, keklerin kokuları. Fabrikada tadım seanslarına bile katılmıyorum, çok tehlikeli oluyor.
- Gece dolaptan bir şeyler tırtıklıyor musunuz?
- Çok! Önceden ekmek peynir tırtıklardım şimdi leblebiye, meyveye çevirdim
- Hangi yörelerin yemekleri ağzınızı daha çok sulandırır?
- Etten uzak durduğum halde Güneydoğu’nun o muhteşem kebapları beni acayip baştan çıkarıyor. Bir de Çorum mutfağı beni çok etkilemişti. Şu sıralar Ege mutfağına kaydım, oradaki otları birkaç yıldır keşfettim, daha önce hayatımda sebze yoktu.
- Dünya mutfaklarıyla aranız nasıl?
- Üç favorim Japon, Çin ve Hint mutfakları. Hintlerin soslarını, baharatlarını çok seviyorum. Mesela tavuk sevmem ama Hint tavuğuna bayılırım, Hindistan muhallebisine bayılırım. Bizim muhallebinin daha yumuşağı.
- Favori yemek mekânlarınız var mı?
- Daha çok meyhane kültürünü seviyorum. Asmalımescit’teki Cavit, Ulus 29 ve Sunset her zaman kalitelidir. Mezzaluna vazgeçemediğim bir yer. Şamdan da benim için çok özel.

Haberin Devamı

15 YILDIR DİYETTEYİM

Hayatımın son 15 yılında hep diyetteyim. En sonunda mideme balon taktırdım. Fakat bir süre sonra balonla kilo almayı başardım çünkü balonu aldatmayı öğrendim. Balon etleri, sert yemekleri, balıkları itiyor. Ama tuhaf bir şekilde milkshake ve dondurma türü şeyleri görmüyor. Bunu fark edince günde 10 tane milkshake içmeye başladım. Beşinci ayda balonu çıkardık. Bu sefer kelepçe takıldı, gerçekten işkence gibi. Sürekli istifra ediyordum. Üçüncü ayda kelepçeyi de çıkarttım. Bütün bu işkenceyle 40 kilo verdim.

TİYATRO DA TATLI DA İNSANLARI MUTLU EDİYOR

Medyadaki çalkantılardan sıkılıp televizyondan ayrıldım. Kalktım bir tatlı bayiliği aldım. İşler çok başarılı gidince, zincirleştirdik ve yaklaşık 18 dükkan olduk. Tiyatro da tatlıcılık gibi. İnsanlar tatlıyı yiyince müthiş bir reaksiyon veriyorlar, kan şekerleri fırlıyor, mutlu oluyorlar. İşte tiyatroda da o sıcaklığı hissediyorsun.

Yazarın Tüm Yazıları