MİDDER uluslararası çalışacak

Güncelleme Tarihi:

MİDDER uluslararası çalışacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 18:23

MİDDER uluslararası çalışacak

Haberin Devamı

MANİSA'da kurulan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği'nin (MİDDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çağ, 3 Balkan ülkesinin yanı sıra Ukrayna, Azerbaycan ve Özbekistan'a da temsilcilik vereceklerini söyledi.

15 Temmuz'da FethullahçıTerör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir grup askerin yaptığı darbe girişimini unutturmamak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Manisa'da ekim ayında açılan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER), kısa sürede 30 ilde, 34 ilçede ve 64 noktada teşkilatlanma yapısını tamamladı. Bu yıl içerisinde sırada bekleyen 20 ile de temsilcilik vereceklerini belirten MİDDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çağ, önümüzdeki yıl 81 ilde teşkilatlanma yapısını tamamlayacaklarını söyledi.

İlk olarak Manisa'da ve ilçelerinde hizmet vermeyi hedeflediklerini fakat yoğun talepler üzerine ülke geneline yayıldıklarını kaydeden Çağ, "15 Temmuz'da yapılan darbeye karşı duran ve demokrasimizi koruyan 248 şehidimiz ve kahraman halkımızın bu davranışlarını gelecek nesillere anlatmayı ve sürekli hafızalarda tutmayı amaçlayarak Manisa'da böyle bir oluşum içerisine girdik. Demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman yaşatmak için ilk olarak Manisa ve ilçelerinde kuracağımız dernek ile hizmet vermeyi hedefledik. Kısa sürede ülke genelinden yoğun talep aldık. Türkiye'de ilk olan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği'nin 30 ilde 34 ilçede 64 noktada teşkilatlanma yapısını tamamladık. 20 il daha sırada bekliyor fakat biz adaylarımızı çok geniş çapta araştırarak temsilcilikler veriyoruz. Bu yıl 50 ilde oluşumu tamamlamayı hedefliyoruz. Gelecek yıl ise Türkiye'nin 81 ilinde teşkilatlanma yapısını tamamlayacağız. Türkiye'nin yanı sıra Balkan ülkelerinden Bosna Hersek, Makedonya ve Arnavutluk ile Ukrayna, Azerbaycan ve Özbekistan gibi ülkeler de temsilcilik için sırada bekliyor. Bu ülkeleri de değerlendirerek, önümüzdeki yıl uluslararası sivil toplum kuruluşu haline geleceğiz" dedi.

Dernekte bulunan Demokrasi Müzesi'ni 7 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Çağ, müzeyi ziyaret eden vatandaşların darbe girişiminin yaşandığı günü an be an yaşadığını söyledi. Gelen ziyaretçilerin yarısının başka illerden gelen vatandaşlardan oluştuğunu kaydeden Çağ, müzenin Manisa'nın tanıtımına da katkı sağladığını kaydetti.

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!