Microsoft'tan katlanan ekranlı telefon geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Microsofttan katlanan ekranlı telefon geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 07:51

Katlanabilen, açıldığında bir tablete dönüşen ilginç bir konsept, Microsoft'un yeni bir patent başvurusunda göründü!

Haberin Devamı

Microsoft, gelecekteki katlanabilen telefonlardan ipucu verebilecek bir patent başvurusunda bulundu. Patentte gösterilen cihaz, menteşelerinden açılarak tablete dönüşebiliyor.

MSPowerUser'ın paylaştığı patentteki cihazın üç farklı modu var: Cihazın kapalı olduğu "sıfır derece", düz biçimde açık olduğu "180 derece" ve tamamen açık olduğu "360 derece".

Tahmin yürütürsek 180 derece modunun tablet benzeri bir cihaz olacağını söyleyebiliriz. Ancak cihazın diğer modlarda nasıl bir işlevselliğe sahip olacağı açık değil. Sıfır derecede ekranın hiç görünmemesi ve 360 derecede iki yüzün ekranla kaplı olması ihtimaller arasında.

Elinizde her iki tarafında ekran olan bir cihaz, ekranın yarısı elinize bakacağından anlamsız gibi görünüyor. Ancak Apple'ın yeni iPhone'unun da arka yüzünde bir ekranla gelebileceği söyleniyor. Yani her yeri ekran olan telefonlar, akıllı telefonların bir sonraki büyük adımı olabilir.

Haberin Devamı

Patent, 2009'da yayınlanan Productivity Future Vision videosundaki bir cihazı da çok andırıyor. Aşağıdaki videoda 2:07'de elinde tamamen ekrandan oluşan ve iki ayrı cihaza bölünebilen bir cihaz göreceksiniz. Patentteki cihazın bölünme gibi bir özelliği muhtemelen yok ancak patent, Microsoft'un bu fikir üzerinde bir süredir kafa yorduğunun bir işareti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!