Michael Phelps tarihe geçti

Güncelleme Tarihi:

Michael Phelps tarihe geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 10:36

Ortaokuldayken İngilizce öğretmeninin "Sen tam bir kaybeden olacaksın" dediği rekortmen yüzücü Michael Phelps Londra Olimpiyatları'nda tarihe geçti.

Haberin Devamı

Michael Phelps, 30 Haziran 1985'de öğretmen bir anne ve polis memuru bir babanın 3. çocuğu olarak Baltimore'da dünyaya geldi. ''Hiperaktivite bozukluğu (aşırı hareketlilik)'' teşhisi konulan ve annesine bir öğretmeninin, ''Üzgünüm Debbie, Michael hayatında hiçbir işe yoğunlaşamayacak'' demesi üzerine, yüzücü ablalarının da desteğiyle 7 yaşında havuzlara gidip gelmeye başlayan Phelps, dezavantajını fırsata çevirmeye başladı ve rekor üstüne rekor kırdı.

Londra Olimpiyat Oyunları'da 4x200 metre serbest bayrak yarışında altın madalyayı kazanan ABD takımında bulunan ve altın madalyaya uzanan rekortmen yüzücü Phelps, oyunlar tarihinde en fazla madalya kazanan sporcu olarak tarihe geçti.

PHELPS REKOR KIRDI - FOTO GALERİ

Phelps tarihe geçti

ABD takımında yer alan Michael Phelps, olimpiyatlardaki 19. madalyasını kazanarak, oyunlar tarihinde en fazla madalya kazanan sporcu olarak tarihe geçti.

PHELPS'İN ÇOCUKLUK FOTOĞRAFLARI - FOTO GALERİ

Atina 2004'de 6 altın, 2 bronz, Pekin 2008'de ise 8 altın madalya kazanan ABD'li yüzücü, Londra'da aldığı 1 altın, 2 gümüş madalyayla toplam 19 madalyaya ulaştı ve adını olimpiyat tarihine altın harflerle yazdırdı.

En fazla madalya kazanma rekoru 18 madalya ile Rus cimnastikçi Larissa Latynina'ya aitti.

LATYNINA: PHELPS ADINA MUTLUYUM


MADALYAYI ALDI ANNESİNE KOŞTU - FOTO GALERİ

Altın madalya ABD'nin

2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında, yüzmede erkekler 4x200 metre serbest bayrak yarışında altın madalyayı ABD, 6:59.70'lik derecesiyle kazandı.
Aquatics Center'da yapılan mücadelede, Ryan Lochte, Michael Phelps, Conor Dwyer ve Ricky Berens'ten oluşan ABD takımı, baştan sona önde götürdüğü yarışı 6:59.70 ile tamamladı ve en yakın rakibi Fransa'ya saniyenin yüzde 3'ü fark atarak altın madalyaya uzandı.

PHELPS: HARİKA BİR KARİYERİM OLDU

ABD takımında ilk yüzen isim Lochte olurken, efsane yüzücü Phelps en son ülkesi adına yarışan sporcu oldu. ABD, 4x100 metre bayrak yarışlarında altın madalyayı kaptırdığı Fransa'dan da rövanşı almış oldu.

Gümüş madalyayı 7:02.77 ile Fransa kazandı. Fransa adına Yannick Agnel, Clement Lefert, Amaury Leveaux, Gregory Mallet kulaç attı.

Çin ise Yun Hao, Yunqi Li, Haiqi Jiang ve Yang Sun ile 7:06.30'luk derece yakaladı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

ABD Başkanı Obama, Phelps'e tebrik “tweet”i attı

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, toplam 19 madalya kazanarak olimpiyatlar tarihine geçen ABD'li yüzücü Michael Phelps'i, sosyal paylaşım ağı “Twitter”da kutladı.

Haberin Devamı

Atina-2004 ve Pekin-2008'de 14 altın ve 2 bronz olmak üzere toplam 16 madalya kazanan, Londra Olimpiyatları'nda da 2 gümüş, 1 altın madalya kazanarak, olimpiyatlar tarihinde 18 madalyayla rekor kıran Rus cimnastikçi Larissa Latynina'nın tahtını elinden alan ABD'li yüzücü Phelps, Başkan Obama'dan bir tebrik “tweet”i aldı.

Obama, Phelps'e gönderdiği “tweet”de, “Michael Phelps, tüm zamanların olimpiyat rekorunu kırdığın için seni tebrik ederim. Ülkeni onurlandırdın.-bo” ifadelerini kullandı.

Obama'nın “tweet”inde özel olarak “tag”lenmese de Michael Phelps mesajı gördü ve ABD Başkanı'na şöyle cevap verdi:

“Teşekkürler Sayın Başkan! ABD'yi temsil etmek benim için bir onur. ABD, dünyanın en iyi ülkesi!”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!