Michael Jackson Justin Timberlake düeti

Ölümünün üzerinden 5 sene geçmesine rağmen Michael Jackson’dan yeni bir albüm haberi müzik dünyası için hala büyük anlam ifade ediyor. 8 şarkıdan oluşan ‘XSCAPE’ in içeriği sır gibi saklanırken, albümden ilk single geçtiğimiz hafta yayınlandı. Justin Timberlake ile düet olan ‘Love Never Felt So Good’ yayınlanmasıyla birlikte albümdeki şarkıların isimleri de gün ışığına çıkmış oldu.

Haberin Devamı

Michael Jackson Justin Timberlake düeti

Jackson’ın vefatından 5 sene sonra çıkacak olan bu ikinci albüm satış grafikleri bakımından oldukça merakla bekleniyor. Sanatçının vefatından sonraki dönemde eski albümlerinin yaklaşık 8 milyon adet satışı ile 2009 senesinin en çok satan sanatçısı ünvanını alan Jackson, sonraki dönemde bu satış grafiğinde düşüşe geçmişti.

Ölümünün ardından yakın zamanda kaydettiği şarkılardan oluşan ‘Michael’ albümünün 2010 senesinde yayınlanması maalesef beklenen başarıyı kaydedememişti.Her ne kadar albümleri satış rakamlarını zorlasa da, MJ’in dahil olduğu her proje hala altın değerinde. Bu projelere en önemli örnek olan, geçen sene Türkiye’ye de gelen Cirque Du Soleil’in MJ şovu ‘The Immortal Tour’ bütün zamanların en çok kazandıran 9. gösterisi ünvanını elinde bulunduruyor. Sanatçının eski eserlerinin ve gösterilerinin hala yüksek rakamlarda ciro yapması, yeni albüm çalışmalarının bu ruhu ve rakamları vermemesi ‘Xscape’ için maça bir sıfır mağlup başlama sebebi. Son günlerde müzik dünyası yeni albümün çıkışına yakın her şeyi birbiriyle kıyaslayıp, bu yeni albümün ne kadar başarı kazanacağını tartışıyor.

Haberin Devamı

L.A. Reid’in prodüktörlüğündeki yeni MJ albümü ‘Xscape’ 13 Mayıs’ta piyasaya çıkıyor. Tüm bu tartışmalar bir yana, aramızda olmasa da Michael’in sesini yeniden duymak çok güzel.

GAGA’NIN SETLIST’İ

Michael Jackson Justin Timberlake düeti

16 Eylül’de bu ülkeden de bir Gaga geçecek.

Hem bir an önce vakit gelsin konsere gidelim istiyorum, hem de yaz hemen geçmesin istiyorum. 16 Eylül’deki İTÜ Stadyumu’ndaki Lady Gaga konserinin biletleri dün satışa çıktı. Bizim Lady Gaga konserimize biraz vakit var belki ancak, önceki gün artRAVE turnesindeki bir konserinde, konser setlist’i bir hayranı tarafından fotoğraflanınca ve bu tweet Lady Gaga tarafından da RT edilince, şovun hangi şarkılardan oluşacağını öğrenmiş olduk. 7 bölümden oluşan konserde 20’den çok şarkı söyleyen Gaga konserin kapanışını ‘Gypsy’ ile yapıyor.

Haberin Devamı

THE XX 3.ALBÜM KAYIDINDA

Michael Jackson Justin Timberlake düeti

Geçtiğimiz sene Türkiye’de de konser veren grup 3. albüm kayıtları için Texas’ta çalışmalara başlamışlar. İlk albümleri ‘XX’ ile Mercury ödülleri dahil birçok ödülü silip süpüren, ikinci albümleri ‘Coexist’ ile haklı başarılarını perçinleyen grup, 3. albümleri için Rodaidh McDonald prodüktörlüğünde yola devam ediyorlar. İlk iki albümde olduğu gibi yine Young Turks plak şirketiyle çalışmalarını sürdüren grup, albüm kayıtlarından kısa bir kesiti geçtiğimiz hafta Youngturks Instagram hesabından paylaştı.

LILY ALLEN – SHEEZUS

Michael Jackson Justin Timberlake düeti

Lily Allen’in 3. stüdyo albümü ‘Sheezus’ geçtiğimiz hafta yayınlandı.2 yıldır üzerinde çalıştığı son albümü aslında Allen için bir geri dönüş hikayesi. Her sanatçının zaman zaman yaşadığı ‘ mesleğimi burada noktalıyorum’ hezeyanlarından birine kapılan Lily Allen, 2. albümünden sonra müziğe ara verdiğini açıklamıştı. Bu kararında biraz da plak şirketiyle aralarına giren kara kedilerin sebep olduğu söylense de, dobra halinden ödün vermeyen İngiliz şarkıcı, aynı dönemde ismini Lily Cooper olarak değiştireceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bu serzenişlerinin üzerinden 3 yıldan çok geçmedi, Lily hala Allen ve 3. albümüyle yeniden müzik dükkânlarının raflarında. Kendisine sormuşlar soyadı konusunu, ‘neden değiştirmediniz? ‘ diye, o da açıklamış, ‘tüm resmi evraklarda soyadım ‘Cooper’ olarak geçiyordu, müzik kariyerimde de değişmesini istedim. Ancak plak şirketim bunun yanlış olacağını, kariyerimi olumsuz etkileyeceğini söyledi. Ben de başarısızlıktan korkan biri olarak bunu yapmaktan vazgeçtim’ demiş. Tarz olarak hep net ve doğrucu Davut olan Lily Allen, albümün adını Kanye West’in ‘Yeezus’ albümünden esinlenerek Sheezus koymuş. ‘Kanye’nin yaptığı müziği çok seviyorum, kişiliğini ve düz konuşmasını da çok beğeniyorum ve bu özelliğini de kendime çok benzetiyorum, albüme o yüzden bu ismi uygun gördüm’ demiş. Hatta albümün bu isimle çıkmasının onu için uygun olup olmadığını Kanye’ye de sorup onayını da almış.

Haberin Devamı

Michael Jackson Justin Timberlake düeti

İkinci albümü ‘It’s Not Me, It’s You’ ardından evlenip, ikinci çocuğuna hamile olunca, Lily Allen’in 3. albüm çalışmaları da doğal olarak biraz daha ötelenmiş oldu. Şarkıların çoğunu hamilelik ve doğum sonrası yazdığını belirten Allen, her ne kadar ‘Sheezus’ için heyecan dolu olsa da ilk single için ‘Hard Out There’ ile çıkmak istememiş. Şarkıdaki 75 kere tekrarlanan argo kelime yüzünden radyolarda çalınması zor olacağı için başka bir şarkı ile çıkış yapmak iste de, plak şirketini ikna edemediğini itiraf etmiş.

Lily Allen da magazin basınından şikayetçi sanatçılardan. Aslında bence bunda kendisinin de payı büyük. Hem şarkılarındaki kullandığı dil, hem de gündelik hayattaki dobralığı onu çıktığı ilk günden beri medyanın merkezine çekti. Albümün açılış şarkısı albümle aynı ismi taşıyan ‘Sheezus’ da bu açık sözlülüğünden payına düşeni almış.Bol kinayeli, içinde Rihanna’dan Katy Perry’e birçok ünlüye de dokunan şarkı aslında Lily’nin ilk single için gönlünde yatan aslanmış.

Haberin Devamı

Michael Jackson Justin Timberlake düeti

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Lily sessizliği albümden ‘Hard Out There’ ile çıkarak bozmuştu. Hemen ardından ikinci single için ‘Air Balloon’ seçilirken,albümün çıkışını kutlayan single‘Sheezus’ olarak son haftalarda radyolarda dönmeye başladı. Plak şirketlerine karşı çok da sempati beslemeyen Lily Allen’a bundan sonraki albüm çalışmaları için soru sorulduğunda arayı bu kadar açmayacağını şimdiden müjdelemiş. Hatta bir albüm, bir de best of albüm sonrasında muhtemelen yola bağımsız bir plak şirketiyle (belki de kendi plak şirketiyle) devam edeceğini de söylemiş.

Özellikle ikinci albümünden sonra müzikal başarısı bakımından dikkatleri üzerine çeken Lily Allen için ‘Sheezus’ başarılı denebilecek bir çalışma olmuş. Ben albümün deluxe versiyonuyla gelen 4 fazla şarkılı formatı daha çok beğendim. Her şarkısı bambaşka bir hikaye gibi olan albümü dijital platformlardan da dinlemek mümkün.

YILDIZLAR:

Sheezus (Avatarlı klibiyle şarkı biraz korkutucu olmuş)

Air Balloon

Our Time

Insincerely Yours (Albümün en orijinal şarkısı)

URL Badman (‘Hard Out There’ klibine gelen eleştiriler sonrası kızan Lily bu şarkıyı yazmış)

Life For Me

Who Do You Love?

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Take My Place

Hard Out There

Yazarın Tüm Yazıları