Miami'de kupa Agassi'nin

Güncelleme Tarihi:

Miamide kupa Agassinin
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2002 10:36

Miami Açık Tenis Turnuvası'nda kupa, finalde Roger Federer'i 3-1 yenen ABD'li Andre Agassi'nin oldu. Final karşılaşmasında İsviçre'li Federer ile karşılaşan tecrübeli raket, maçtan 6-3, 6-3, 3-6 ve 6-4'lük setlerle galip ayrılarak, kariyerinin 700. zaferine de imza attı.

Haberin Devamı

Bu ayın 29'unda 32. yaş gününü kutlayacak olan Agassi, bu zaferiyle dünya klasmanında 10. sıraya yerleşti. Miami'de kupa sevinci yaşayan ABD'li raket, bu başarısıyla Ivan Landle, Boris Becker ve Jimmy Connors gibi ünlü raketlerin arasına girdi.

Agassi, zorlu mücadelenin ilk 2 setini 6-3'lük setlerle alarak 2-0 öne geçti. Oldukça çekiÅŸmeli geçen 3. sette tempoyu artıran ve Agassi'nin ataklarını iyi karşılayan  Ä°sviçre'li raket Roger Federer, bu setten 6-3 galip ayrılarak, durumu 2-1 yaptı. Maçın dördüncü setinde yine üstün olan Agassi'ydi. Seti 6-4, maçı da 3-1 kazanan ABD'li raket Miami'de kupaya uzanan taraf oldu.Â

Federer, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, "Dördüncü sete çok iyi başladım ama Andre, gerçekten  çok iyi bir oyun ortaya koydu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!