MHRS ile nasıl randevu alınır? Online, ALO 182, mobil cihazla MHRS!

Güncelleme Tarihi:

MHRS ile nasıl randevu alınır Online, ALO 182, mobil cihazla MHRS
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 14:22

MHRS ile hastanerandevu.gov.tr, ALO 182 ve MHRS Mobil olmak üzere üç farklı şekilde randevu alınabiliyor. MHRS ALO 182 ile nasıl randevu alınır? Mobil cihаz ile MHRS randevusu nasıl alınır? Online randevu işlemleri nasıl gerçekleştirilir? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) sayesinde hastane randevusu işlemleri anında gerçekleştiriliyor, vatandaş uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalmıyor. MHRS ile Türkiye’de Sağlık Bakanlığı'na bağlı Devlet Hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri ve Merkezleri’nden (ADSH, ADSM) vatandaş son derece kolay bir şekilde, istediği hekimden ve hekimin uygun olduğu kendi belirlediği tarihe randevu alabiliyor.

Vatandaş, MHRS ile online olarak hastanerandevu.gov.tr adresinden, ALO 182 çağrı merkezinden ve MHRS Mobil olmak üzere üç farklı şekilde randevu alma işlemini gerçekleştirebiliyor. Sıra bekleme ve yoğun evrak işlemlerinden oluşan kayıt işlemleri ile uğraşması zorunluluğunun ortadan kaldırılabilmesi amacıyla hizmete sunulan MHRS’den 15 günlük periyotlar halinde randevu alınabiliyor.

Haberin Devamı

Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne üyeliklerini tamamlayan vatandaşlar tüm Türkiye'deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'ne kolay bir şekilde online hastane randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. MHRS, özel hastaneleri kapsamıyor.

MHRS ALO 182 İLE NASIL RANDEVU ALINIR?

Ev, iş, ankesör veya cep telefonlarından, MHRS randevusu almak için, Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Çağrı merkezinde aramaya cevap veren operatör tarafından randevu talebinde bulunan vatandaşın T.C. kimlik numarası sisteme girilir ve sisteme girilen bilgiler doğrulandıktan sonra, vatandaşın hangi hastane veya polikliniğe gideceğini sisteme giren asistan, randevu talep edilen doktor için en uygun tarih ve saat dilimleri hakkında vatandaşa bilgi verir ve uygun olan tarihler arasından seçim yapan vatandaş, MHRS randevusunu almış olur.

Randevusunu iptal etmek isteyen vatandaş ALO 182 MHRS hаttından iptal işlemini de yapılabiliyor.

MHRS MOBİL CİHАZ İLE NASIL RANDEVU ALINIR?

Android, IOS, BlаckBerry ve Windows işletim sistemlerine sаhip аkıllı cihаzlаr (telefon, tаblet) için “MHRS Mobil" uygulаmаsı bulunuyor. “MHRS Mobil" cihаzınızın kullаndığı uygulаmа mаrketinden (аpp Store, Plаy Store vs.) ücretsiz olаrаk indirilebiliyor. Uygulamayı indirdikten sonra, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturarak, MHRS randevu işlemi gerçekleştiriliyor. MHRS Mobil ile randevu alınabildiği gibi, iptal işlemi de gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

MHRS ONLİNE NASIL RANDEVU ALINIR?

Hastane randevusunun birkaç dakika içerisinde alınabilmesi için öncelikli olarak bu sanal sisteme üye olunması gerekiyor. MHRS Online Randevu Sistemi aracılığıyla hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki “MHRS Online Randevu” ya da mhrs.gov.tr adresindeki “Randevu Al” linkine tıklayarak, Vatandaş Giriş ekranından üyelik işlemlerini 5 aşamalı bilgi girişi ile kolay bir şekilde, randevu alabiliyorlar.

MHRS İLE ONLİNE RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!