MHRS ile hastane randevusu alma!

Güncelleme Tarihi:

MHRS ile hastane randevusu alma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 22:58

MHRS ile Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden muayene randevusu almak daha da kolaylaştı. MHRS ile ALO 182 randevu alma! MHRS online randevu alma!

Haberin Devamı

Kamu kurumları her geçen gün vatandaşa kolaylık sağlayabilmek için atılımlarda bulunuyor. Bu atılımlardan biri de sağlık sektörünü yakından ilgilendiren ve Sağlık Bakanlığı tarafından projelendirilerek, hayata geçirilen MHRS adı verilen Merkezi Hekim Randevu Sistemidir. MHRS ile online randevu almak için tıklayın!

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişim imkanı sağlayan MHRS, Türkiye genelindeki hastanelerin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirildi. Bu sistem sayesinde vatandaşlar online veya MHRS sistemine bağlı ALO 182 hattını arayarak, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden muayene randevusu alabiliyor.

MHRS'nin amaçları nelerdir?

- Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.

Haberin Devamı

- Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması) suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması.

- MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.

MHRS ile hastane randevusu alma

ALO 182'yi arayarak MHRS randevusu alma

Hastane randevusu almak için hizmete açılan MHRS’den online ve ALO 182 olmak üzere iki şekilde yararlanılıyor. MHRS randevusu almak için ev, iş, ankesör veya cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Çağrı merkezlerinde görev yapan operatör, randevu talebinden bulunan vatandaşın T.C. kimlik numarası sisteme girerek bilgilerini doğruladıktan sonra, randevu alınmak istenen hastane, poliklinik ve hekim bilgilerini isteyecektir. Vatandaşın hangi hastane veya polikliniğe gideceğini sisteme giren asistan, randevu talep edilen doktor için en uygun tarih ve saat dilimleri hakkında vatandaşa bilgi verir ve son olarak vatandaş seçimini yaparak MHRS randevusunu almış olur.

Haberin Devamı

MHRS ile hastane randevusu alma

MHRS online randevu alma

Bu sistemin telefonla olduğu gibi internet üzerinden de randevu alma imkanı bulunuyor. MHRS Online Randevu Sistemi aracılığıyla hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki Online Randevu linkine tıklayarak, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturup randevu alabiliyorlar.

MHRS ile online randevu almak için tıklayın!

MHRS ile hastane randevusu alma

BAKMADAN GEÇME!