MHP'nin bazı il teşkilatlarını kapanması

Güncelleme Tarihi:

MHPnin bazı il teşkilatlarını kapanması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 10:07

- Ali Ateş:- "Partililerimizin ve teşkilatlarımızın iradesini şiar edinerek MHP'nin ayağa kalkması ve iktidara yürümesi için tüzük kurultayımızın toplanması yönünde imza vermiş olmanın vicdani huzurunu yaşıyoruz"

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Başkanlık Divanı tarafından görevden alınan MHP Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, partililerinin ve teşkilatların iradesini şiar edinerek MHP'nin ayağa kalkması ve iktidara yürümesi için tüzük kurultayının toplanması yönünde imza vermiş olmanın vicdani huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, 47 yıllık bir partiye bugünkü oy oranının layık olmadığını savunarak, "Bu gidişatın nedenlerinin araştırılması, aksi halde ömründe MHP dışında hiçbir partiye oy vermemiş bu güzel insanların 'sandığa dahi gitmem' düşüncelerini seslendirmeleri üzerine il, merkez ilçe, ilçe teşkilatlarımız ve bağlı yan kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz ve tabanımızla yaptığımız istişareler neticesinde Gümüşhane Üst Kurul üyeleri olarak 3 arkadaşımızla tüzüğümüzden kaynaklanan demokratik hakkımızı kullanarak Olağanüstü Tüzük Kurultayı toplanması yönünde imzalarımızı Sayın Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener hanımefendiye bizzat takdim ettik" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde Akşener, Oğan ve Aydın'ın topladığı imzaların, hukukçular tarafından birleştirilerek ve birleştirme tutanakları da noterce onaylanan toplam 544 imzanın, 15 Ocak 2016'da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'ne teslim edildiğini belirten Ateş, şöyle devam etti:

"Arzu edilen, genel merkezimizin bizzat tüzük kurultayını toplamasıydı ancak genel merkezimizin bu yönde atım atmaması ve dahası mahkeme yolunu göstermesi üzerine üzülerek ve istemeyerek de olsa başka yol kalmadığından, tüzük kurultayının toplanması için Gümüşhane de dahil 16 il başkanımızın müracaatıyla Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmış ve yargı süreci devam etmektedir."

Ateş, MHP Başkanlık Divanı tarafından alınan kararın demokrasi adına uygun olmadığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik günlerde MHP'nin kongrelerle seçilmiş teşkilatlarının kapatılması ve yerine atama yapılarak parti teşkilatlarımızın zayıflatılmasını doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum. Gümüşhane il yönetimi, merkez ilçe ve üst kurul üyeleri olarak bizler, bugün görevimizi yapmanın ve gelinen noktada tabanımızın, partililerimizin ve teşkilatlarımızın iradesini şiar edinerek MHP'nin ayağa kalkması ve iktidara yürümesi için tüzük kurultayımızın toplanması yönünde imza vermiş olmanın vicdani huzurunu yaşıyoruz. Bizler dün de eğilmedik, bugün de eğilmedik, yarın da eğilmeyeceğiz. İnandığımız, doğru bildiğimiz davamızın ve ülkümüzün selameti için verdiğimiz kararların arkasında dimdik eğilmeden duracağız. Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Bizim için asıl olan ülkemiz ve ülkümüzdür."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!