MHP'li Yurdakul'dan Kumluca ziyareti

Güncelleme Tarihi:

MHPli Yurdakuldan Kumluca ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2018 11:17

MHP'li Yurdakul'dan Kumluca ziyareti

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - MHP MYK Üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Kumluca ilçesini ziyaret ederek partililerle buluştu.

MHP MYK Üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Kumluca'da partililerle bir araya geldi. İlçe Başkanı Yücel Kaplan ve partililerin karşıladığı Yurdakul, parti binasında konuşma yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşan Yenikapı ruhunun siyasi ortama uzadığını belirten Yurdakul, "Partimizin kurucusu Alpaslan Türkeş'in 'Önce vatan ve milletim, sonra ben ve partim' şiarını gütmekteyiz. Dolayısıyla liderimiz önce vatan ve milletim çerçevesinde hareket etmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin milletin onayıyla kabul edildiğini hatırlatan Yurdakul, "Biz bu döneme cumhuriyet döneminin üçüncü dönemi diyoruz. 1946 yılına kadar olan tek partili dönem, 2019'a kadar olan çok partili parlamenter sistem, şimdi de üçüncü dönem olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Bu sistemle bir partinin iktidar olabilmesi için yüzde 50+1 oy alması lazımdır. Bu da partilerin ittifak yapma zorunluluğunu getirmiştir. Daha önce birçok ittifaklar yapılmıştır. Bu ittifaklar kanuni değildir. Dolaylı yollarla yapılmıştır. Cumhur ittifakı çerçevesinde 2019'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine Ak Parti ve MHP birlikte gidecektir. Yapılan anketlerde bu birlikteliğin aldığı oy yüzde 60'ları aşmıştır. Partimize ve liderimize sağ bloktan ilgi ve alaka giderek artmaktadır" dedi.

Yerel seçimlerin genel seçimlerin göstergesi olacağını aktaran Yurdakul, "Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçimlerde başka bir partiyle ittifak yapmayacaktır. Genel seçimlerde de Cumhur ittifakı çerçevesinde hareket edecek. Cumhur ittifakının bozulmaması için elinden geleni yapacak. Cumhur ittifakını bozacak fitne ve fesada izin vermeyecektir. Yerel seçimlerle, genel seçimleri karıştırmamak lazım. Genel seçimlerde vatandaş partiye oy vermektedir. Yerel seçimlerde de adayın özellikleri ortaya çıkmaktadır. Seçimi kazanan aday değişik partilerin meclisi üyeleriyle şehri yönetiyor. Doğal ittifak oluşmuş oluyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!