MHP’li vekil adayları Foça’da

Güncelleme Tarihi:

MHP’li vekil adayları Foça’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 11:17

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İzmir ikinci bölge milletvekili adayları 1 Kasım’daki genel seçimler öncesinde Foça’da esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyip, projelerini anlattı.

Haberin Devamı

MHP İzmir 2. Bölge ikinci sıra milletvekili adayı Neslihan Çelik, sekizinci sıra adayı Taşkın Işık ve 11’inci sıra adayı Serdar Mersin ile bugün öğlen Foça’ya gelerek 1 Kasım öncesi oy istedi. Üç milletvekili adayı, MHP Foça İlçe Başkanı Turan Çetinarslan, MHP’li belediye meclis üyeleri ve partililer tarafından karşıladı. MHP’li vekil adayları partililerle birlikte çarşı esnafını ziyaret edip, sorunlarını dinledi, dilek ve önerileri not aldı. Esnaf ve vatandaşların sorularını da yanıtlayan vekil adayları, projelerini anlattı.

"35 PROJE DİYENLER BAŞKA BÖLGEDEN ADAY OLDU"

MHP’li adaylardan Neslihan Çelik de konuşmasında AK Parti ve CHP’ye yüklenip, ülkede bütün yatırımların durduğunu söyledi. Kendilerinin projelerinin hazır olduğunu ancak huzur ortamı ve birlik beraberlik sağlanmadan hiçbir şeyin hayata geçirilmesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Çelik, "Geleceğe yönelik öncelikli projemiz huzur ve güven ortamının sağlanmasıdır. Aday olduğumuzdan beri hiç çok büyük vaatler vermedik. Daha evvel 35 İzmir projesi duyduk. Sonra bu yüzlere, binlere çıktı. Biz gerçekçi bir siyasi partiyiz. Bazı şeyleri çözmek için zamana ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. ’35 proje’ diyenlerin bölgelerini değiştirerek başka yerden aday olmak zorunda kaldığını gördüğümüz bir Türkiye’de, Ege’de turizme tarıma, sağlık turizmine öncelik vererek ilerleyeceğimiz bir yapılanma içerisindeyiz. Türkiye’yi çözülmeye götüren bu süreci durdurmaya kararlıyız" dedi.

"MAAŞ BAĞLAMAYI ANLAYAMIYORUZ"

Ankara’daki bombalama olayı konusunda hükümetin tavrını da eleştiren Çelik, şunları söyledi:

"’Biz, şehitlerimizin ardından ağlarken siz terörden besleniyorsunuz’ diyen bir zihniyetin, terör mağdurlarına maaş bağlamasını biz anlayamıyoruz. Çünkü gelinen noktada bu süreçlerin yaşanacağı çok açıktı. Bunu bir şov olarak değerlendiriyoruz. Bizim vatan evlatlarımız ölürken yas ilan edilmezken, ’Evet orada ölenlerde bizim canımızdır. Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı, ayrıştırmak kimin harcı’ diyen bir zihniyetten geliyoruz. Ancak hükümeti ölen evlatlarımız, askerlerimiz, polislerimiz içinde aynı muameleye davet ediyoruz."

CHP, HDP’YE KOL KANAT GERİYOR

CHP’nin HDP’ye destek verdiğini savunan Çelik, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetçi değerlere sahip çıkan, Atatürk değerlerine sahip çıkan bir partinin de bu ülkede bölünmeye varacak sürecin temsilcisi bir siyasi partiye kol kanat germesini ben bir Türk kadını olarak algılayamıyorum. Bunun için o siyasi partiye oy veren seçmenlerimizi de özellikle bu konunun analizine davet ediyorum."

"MANİPÜLASYONLARI BOŞA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

MHP’nin Foçalı milletvekili adayı Serdar Mersin, partisine ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerin haksız olduğunu belirtip, "Sözde hükümetin yaptığı bütün manipülasyonları boşa çıkarmak için çalışıyoruz. Hükümet kurmak için dört ana şartımız vardı. ’Bunları kabul ederseniz gövdemizi de taşın altına koyar uzun vadeli bir hükümet kurarız’ dedik. Ama bunu şimdi nasıl anlatıyorlar. ’Her şeye hayır diyen bir genel başkan.’ Kesinlikle böyle değil" dedi.

Diğer milletvekili adayı Taşkın Işık da bu seçimlerde halkın kendilerine büyük teveccühü olduğunu belirtip, özellikle İzmir’de iki bölgede de ciddi bir oy alacaklarını iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!