MHP'li Türkkan ile Rum ve Yunan vekiller arasında tartışma çıktı

Güncelleme Tarihi:

MHPli Türkkan ile Rum ve Yunan vekiller arasında tartışma çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 17:31

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Toplantısı’nda MHP Milletvekili Lütfü Türkkan ile Yunan ve Kıbrıslı Rum milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan’ın Yunanistan ile Kıbrıs Rum Yönetimi’nden gelen vekilleri ırkçılıkla suçlaması tartışmalara neden oldu.

Türkkan, komisyonun eşbaşkanlarına bir eleştiri getirerek, “Salonda üçte bir oranında Rum ve Yunan meslektaşlarımız var. Burada daha büyük bir çeşitlilik olsa daha adil bir organizasyon olmaz mı? Her toplantı Yunan ve Rum vekillerin yarattığı vakit kaybıyla ve ırkçı tavırlarıyla geçiyor. AB bunu düzeltsin” diye konuştu.

Eşbaşkanlardan, Fransız Helene Flautre, Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin sadece kendi ülkelerini temsil etmediğini, bütün AB ülkelerini temsil ettiğini belirterek Türkkan’a yanıt verdi.

“SÖZLERİNİZİ GERİ ÇEKİN”
Bu sırada Yunanistan’dan Niki Tzavela söz alarak, “Ben hayatımda ilk kez Yunan olduğum için ırkçılıkla suçlanıyorum. Dolayısıyla bu sözlerinizi geri çekmenizi istiyorum. Madam Flautre bu çeviri hatası mı bilmiyorum ama davranışımızın ırkçılıkla suçlandığını duydum. Sizden ısrarla Türk meslektaşımıza müdahale edilmesini ve Türkkan’ın burada vekillerin milliyetlerine göre temsil edilmesini talep ettiğini bildirmenizi istiyorum. Bu sözlerin mutlaka geri

/images/100/0x0/55eb35f8f018fbb8f8b28d47
çekilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Flautre, bu kez Tzavela'ya tepki göstererek, iğneleyici bir tavırla, “Bu tür tartışmaların çok zengin, zekice ve yapıcı olduğunu düşünüyorum. Ben açık davrandım cevabımda. Bu bence yeterlidir” dedi. Daha sonra da Türkkan’a hitap eden Flautre, “Eğer vekiller ulusal çıkarları savunmak istiyorlarsa ırkçılıkla suçlanamazlar. Milliyetçi bir tavırla ırkçılığı karıştırmayın. Bu sözleri geri çekelim” diye konuştu.

Bir sonraki turda söz alan Kıbrıs Rum Kesimi'nden gelen Antigoni Papadopoulos da Türkkan’a tepki gösterdi. “Bizi nasıl ırkçılıkla suçladığınızı anlayamıyorum” diyen Papadopoulos’un insan hakları metinlerinden kısımlar okuması üzerine, Türkkan, “Ben sizin öğrenciniz değilim” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

seturan@hurriyet.com.tr

Haberin Devamı

http://twitter.com/sevinturan

Sevin Turan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!