MHP'li meclis üyesi istifa etti

Güncelleme Tarihi:

MHPli meclis üyesi istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 10:45

MHP'li meclis üyesi istifa etti

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SERİK Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi Hüseyin Barış Ünsal, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Serik Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Barış Ünsal, yaptığı yazılı açıklamayla istifasını duyurdu. Ötekileştirme ve kutuplaştırmaya dayanan anlayışın yol açtığı siyasi ve toplumsal gerilimden kurtulma adına bir karar aldığını aktaran Ünsal, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden yeniden parlamenter sisteme dönmek için gerekenlerin yapılacağını beyan eden Sayın Meral Akşener, 24 Haziran 2018'de gerçekleşecek olan seçimde cumhurbaşkanı adayımdır. Sayın Akşener'in ikinci tura kalamaması durumunda 8 Temmuz 2018'de yapılacak olan ikinci turda parlamenter sistemden yana olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayını bütün gücümle destekleyeceğimi buradan ilan ediyorum" dedi.
Bugüne kadar dillendirdiği tüm ifadeler, yüce bir davanın tarafına yüklediği sorumluluk ve demokratik bir hakkın kullanılması ölçüleri içerisinde olduğunu ve bundan sonra da öyle olacağını vurgulayan Ünsal, şu ifadelere yer verdi:
"Ancak üzülerek görüyorum ki 16 Nisan 2017 öncesinde başlayan ve 24 Haziran 2018'de yapılacak olan seçime giden süreçte bazı konularda parti politikaları ile şahsi görüşüm uyuşmamaktadır. Parti tüzüğümüzde ve seçim beyannamelerimizde belirtilen ilkelerle bağdaşmayan politikalar nedeniyle ülkümüze ve hedeflerimize hizmet edildiğine inancım kalmamıştır. Bu sebeple üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum. Bugüne değin büyük bir onurla hizmet ettiğim davamda, gece gündüz bana yol arkadaşlığı yapan tüm dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyor, haklarını helal etmelerini rica ediyorum.
Ülkemiz, ülkümüz ve milletimiz için hayırlısı olması temennisiyle bundan sonra bağımsız olarak hizmet etmeye devam edeceğimi bildirir, kamuoyuna saygıyla arz ederim."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!