MHP’li başkandan Suriyelilerin açtığı işyerlerine tepki

Güncelleme Tarihi:

MHP’li başkandan Suriyelilerin açtığı işyerlerine tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 13:22

MHP’li başkandan Suriyelilerin açtığı işyerlerine tepki

Haberin Devamı

Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA) - MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, kentteki Suriyelilerin, yerli esnafla aynı şartlarda işyeri açması ve işletmesi gerektiğini söyledi.
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Taşdoğan, esnaf odaları ziyaretinde bulunduklarını ve kentte yaşayan Suriyelilerin kentte kaçak olarak berber dükkanı açtığını öğrendiğini söyledi. Gaziantep esnafının Suriyelilerin açtığı işyerlerinden dert yandığını aktaran Taşdoğan, şunları söyledi:
"Geçtiğimiz günlerde ziyarette bulunduğumuz Berberler Odasının sorunlarını dinledik. Diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörde sorun Suriyeli kardeşlerimiz. Bu şahıslar izinsiz bir şekilde ne sicil kaydı ne de oda kaydı yaparak berber dükkanları açıyor ve işletiyormuş. Esnafımız bu konudan son derece muzdarip. Bizim esnafımız her sene vergi ödüyor, denetimden geçiyor ve dükkan açabilmek için çeşitli izinler alıyorlar. Fakat Suriyelilerin yoğun olduğu yerlerde bu durum kayıt dışı yapılıyor. Aldığımız bilgilere göre 138 tane kayıt dışı berber bulunuyor. Odanın gerçekleştirdiği denetimlerde bunlar göz önüne serilen sorunlar arasında ve ciddi anlamda risk taşıyor.  Bu sorunlar denetimler sonucunda şu gözlendi. Kayıt dışı berber salonları başka ticari amaçlar içinde kullanılıyor. Bu kayıt dışı yerlerin denetimleri yetkililer tarafından yapılmalı. Aksi taktirde hem vatandaşımız hem de esnafımız için ciddi sorunlar yaratabilir. Esnafımıza uygulanan bütün kritereler ayrım yapılmaksızın Suriyeli berberler ve açtığı diğer işyerlerine de uygulanmalıdır:”
Kış aylarının gelmesi ile beraber olası karbon monoksit zehirlenmelerinin de önüne geçilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini aktaran Taşdoğan, yetkililere önerilerde bulundu. Her yıl onlarca kişinin sobadan sızan karbon monoksit gazından yaşamını yitirdiğini belirten Taşdoğan, "Bu konularda belediyelere büyük iş düşmektedir. Öncelikle karbon monoksit dedektörü dağıtılmalı ve herkese ulaşması sağlanmalıdır. Sobaların kullanıldığı her mahalleye gidilerek zehirlenmelere karşı insanlar bilinçlendirilmelidir. Mahrukatçıların sattığı kömürlerdeki kalite ve titizlik, ücretsiz dağıtılan kömürlerde de olmalıdır” diye konuştu.
​​FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!