MHP'li Başkan Ergün'den 2 yıllık değerlendirme

Güncelleme Tarihi:

MHPli Başkan Ergünden 2 yıllık değerlendirme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 10:58

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıllık süreçte yaptığı hizmetleri ve planlanan projeleri tanıtım toplantısında anlattı.

Haberin Devamı

"Cengiz Ergün'le 7'inci, Büyükşehirle 2'inci yıl" sloganıyla düzenlenen toplantıya kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, MHP'li belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zor günler geçirdiklerini belirten ve başkanlığı sürecinde yaptığı hizmetleri anlatan MHP'li Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilk belediye başkanı olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Ergün, Büyükşehir Yasasının içinin doldurulmadığını ve mal paylaşımı, kadro gibi sorunlarla boğuştuklarını ve sıkıntılı süreci seçimden sonra yaşadıklarını hatırlattı.


2017'DE ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER GELİYOR
Yapılanma sürecini yüzde 95 tamamladıklarını kaydeden Ergün, 4 bin 900 personelle il genelinde hizmet verdiklerini söyledi. Ergün, "Büyükşehir olduktan sonra 465 araç filomuza eklendi. İl genelindeki ulaşım hatları, güzergahların yol durumunun röntgenini çektik. Toplu ulaşımda dönüşüm hamlesi kapsamında ulaşım mastır planı ile il genelindeki çalışmalar başladı. Muradiye, Soma, Şehzadeler, Saruhanlı ilçesinin toplu ulaşım araçlarının yenilenmesine öncülük ettik.

 

Haberin Devamı

Alaşehir, Gölmarmara, Turgutlu sırada hepsi tek tek gelecek. 111 otobüsü ilçelerimizde hizmete soktuk. 20 milyonun üzerindeki maliyetle alınan araçlar mahallelerden ilçelere, ilçelerden Manisa merkeze taşımacılık yapıyor" dedi. Manisa'da yaşanan trafik sıkışıklığına da dikkat çeken Başkan Ergün, "Manisa merkezinde servis araçlarını kullanma yüzde 63, toplu taşıma araçlarını kullanma oranı ise yüzde 8'dir. Bizim bunu yüzde 25'lere çıkarmamız lazım.

 

Önümüzdeki ay içinde bu projenin start alması için ihale hazırlıklarına başlaşacağız. 18 metrelik büyük elektrikli otobüsleri 2017'de hayata geçireceğiz" diye konuştu. Alaşehir, Kula, Sarıgöl, Köprübaşı, Salihli ilçelerine otobüs terminali kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Ergün ulaşım alanında sorunların tek tek çözüleceğini ifade etti. Saruhanlı, Turgutlu, Salihli, Ahmetli'de de kazaları önlemek için 5 kavşak projesini hazırladıklarını kaydeden Ergün, projelerin bu yılın sonunda temelinin atılacağını duyurdu.

Haberin Devamı


Manisa merkezde Öğretmenevi ve Galericiler sitesinin kesiştiği noktada kavşak projesinin hazırladığını ve 2017 yılında kavşağın kente kazandırılacağını ve trafik konusunda sıkıntının ortadan kaldırılacağını söyledi.
Otopark sorununu çözmek için ilçelerde ve merkezde projeler yaptıklarını kaydeden Ergün, "İl genelinde 10 ilçede 4 bin 644 açık, 3 bin 215 kapalı otopark belediye şirketleri tarafından işletiliyor. Turgutlu'ya 310, Kula'ya 200 araçlık otoparkı yaptık, Şehzadeler ilçesine de 560 araçlık tam otomatik otoparkını da 1 Haziran'da Manisa'ya kazandırıyoruz. Tüm ilçelerin otopark sorunun çözüyoruz" dedi.


MERKEZDE 40 KİLOMETRELİK MAVİ YOL
Kentteki bisiklet tutkunlarını da düşündüklerini ifade eden Başkan Ergün, Salihli'de 8, Sarıgöl'de 4, Alaşehir'de 2, merkezde 11 kilometrelik bisiklet yolu yaptıklarını dile getirdi. Bisikletseverlere müjde veren Ergün, "Bu yılın sonuna kadar yapılacak Manisa merkezde TOKİ-2'den başlayarak organize sanayi güzergahına kadar 40 kilometrelik mavi yol projesinin çalışmaları bitti. Vestel Şirketler Grubu da bu projeye maddi ve manevi katkı veriyor. Bisiklet tutkunları istedikleri gibi trafikte rahat rahat gidebilecek" diye konuştu.

Haberin Devamı


GEDİZ'DE KİRLİLİĞE SON
Başkan Ergün, çevre kirliliğinin önüne geçmek için çevre yatırımlarının hayata geçirmeye başladıkları belirterek şöyle dedi:
"Soma, Manisa merkez, Gördes ve Turgutlu Atık Su Arıtma Tesislerinin sıfırdan yapımına başladık. Alaşehir, Alaşehir Uluderbent ve Kavaklıdere, Demirci, Köprübaşı, Sarıgöl, Selendi ve Manisa İlyaslar atık su arıtma tesislerinin projeleri de yapım aşamasında. Hedefimiz bu projeleri bir an önce hayata geçirip, Gediz Nehri kirliliğini en aza indirmektir."


ÇÖP SORUNUNA 100 YILLIK ÇÖZÜM
Kentteki çöp sorununa yönelik merkezde katı atık bertaraf tesisinin inşaat çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Ergün, 85 milyonluk yatırımla yapılacak tesisin tüm il geneline hizmet vermesinin planlandığını ve il genelindeki 74 vahşi depolama alanının rehabilite edileceğini açıkladı. Ergün, "Uzunburun Mahallesi'nde yapılacak tesis Turgutlu, Saruhanlı, Ahmetli, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimizin katı atıklarını 25 yıl boyunca bertaraf edecek. Ayrıca 13 adet Katı Atık Transfer İstasyonuyla katı atıklar düzenli depolama tesislerine taşınarak bertaraf edilecek. Halihazırda 17 ilçemizde bulunan 74 adet vahşi depolama alanı yaptığımız bu çalışmalarla rehabilite edilecek ve ortadan kaldırılacaktır. Biz katı atık bertaraf alanında yakma tesislerini de hayata geçirirsek önümüzdeki 100 yılı garanti altına alabiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı


KAMULAŞTIRMAYA 38 MİLYON LİRA
Kentte projelerin hayata geçmesinde yer sıkıntısı yaşandığını ve bunu çözmek için kamulaştırma ve satın alma yaptıklarını kaydeden Ergün, bugüne kadar 38 milyon lira satın alma ve kamulaştırma bedeli ödediklerini açıkladı. Ergün, hizmetleri yaparken bazı eleştiriler aldıklarını belirterek, "Önemli olan siyaset değil, hizmetin sürekliliğin sağlanmasıdır, çarkın dönmesidir. Bunun için siyaset değil hizmet yapıyoruz" dedi. Ergün, kamulaştırma davalarının çok uzun sürmesini eleştirerek, Ulucami'de yapacakları restorasyon çalışmaları için kamulaştırma davalarının 4 yıl sürdüğünü ve projelenin başlayamadığını söyledi.


"AKHİSAR STADI'NI YAPMAYA TALİBİZ"
Sporun içinden gelen biri olduğunu dile getiren Ergün, sporcuların isteklerini hiçbir zaman geri çevirmediğini belirterek, 100 amatör spor kulübüne destek verdiklerini söyledi. Akhisar Stadı'nı da yapmaya talip olduklarını açıklayan Ergün, "Akhisar'da 4-5 sene önce başlayan ancak bitirilemeyen büyük bir stat var. Bununla ilgili de stadın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması noktasında bir istek var. Bakanlık ve Akhisar Belediyesi'nin yaptığı protokol kapsamında aynı şartlarda, aynı hakların sürmesi halinde bu stadı yapmaya talibiz. Spora her zaman sıcak baktık, bakacağız. Verdiğimiz desteklerle Manisaspor layık olduğu PTT 1'inci Lig'e çıktı. Bu destek her zaman sürecek" diye konuştu.

Haberin Devamı


Başkan Ergün, konuşmasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan eğitim merkezleri, tarıma ve hayvancılık faaliyetlere destek, itfaiye araç alımı, kültürel faaliyetler, hayvan barınakları yapımı ile ilgili yapılan çalışmaları da anlattı.


BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI
Ergün, siyasi farklılıkları öne sürüp, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışma yapmayan ilçe belediyelerini eleştirdi. Kendilerine başvuran ilçe belediye başkanlarının isteklerini dinlediklerini ve hizmetleri hayata geçirdiklerini söyleyen Ergün, "Uyum olduğu zaman ortak noktayı buluyoruz. Keşke bütün başkanlarımızla da böyle olsa. Defalarca 'gelin büyükşehrin nimetlerinden faydalanın' dedim. Şimdi yavaş yavaş hizmetler yapıldıkça onlar da dönmeye başladı. Biz oralardan da oy aldık. Ayrım yapmadan o ilçelere de hizmet yapacağız. İlçe belediye başkanları da bize gelsinler, birlikte çalışalım" diye konuştu.
Başkan Ergün, proje aşamasındaki çalışmalara da konuşmasında yer verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!