MHP'li Başkan, Erdoğan'a hakaretten mahkum oldu

Güncelleme Tarihi:

MHPli Başkan, Erdoğana hakaretten mahkum oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 15:39

ADANA’nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, bir toplantıda yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkemece 7 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 29 Kasım 2005’te Türkiye Kamu- Sen Ceyhan Şubesi’nin bir etkinliğinde yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’ı etkin ayrımcılık yapmakla suçlayarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı da olsa bir kişinin soysuzluğunu millete dayatmak gibi bir hakka sahip değildir” diyerek hakaret ettiği iddia edilmişti. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından Başkan Sözlü hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bugün Ceyhan Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Başbakan Erdoğan’ın avukatı Bülent Demirel ile Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün avukatı Mehmet Nacar hazır bulundu. Son savunmanın ardından mahkeme, tutuksuz yargılanan sanık Başkan Sözlü’yü 350 gün hapis cezasına çarptırdı, bu ceza 7 bin YTL para cezasına çevrildi. Her iki tarafın avukatları karara temyiz edeceklerini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!