MHP'li Başkan Acar'a soruşturma izni

Güncelleme Tarihi:

MHPli Başkan Acara soruşturma izni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 12:13

MHP'li Başkan Acar'a soruşturma izni

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanlığı, MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hakkında soruşturma izni verdi.

İçişleri Bakanlığı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hakkında, İzmir Caddesi Düzenlemesi, Ağapark Projesi, Avcı Ramadan Projesi, Hayvan Barınağı gibi büyük ve kapsamlı işlerin tamamının ihalesiz yaptırıldığı, yaptırılan işlerin bedellerinin halen ödenmediği, sponsorlar aracılığı ile yapıldığı ve yaptırıldığı ifade edilen işlerin belediyeye fatura edilip, ödendiği, belediyede odası bulunan ve gayrı resmi olarak başdanışman olarak görev yapan bir kişinin, işadamlarından sponsorluk adı altında para aldığı, tehdit ve şantajla baskı oluşturulup, esnaf ve özellikle demir çelik fabrikaları başta olmak üzere sanayicilerden ihalesiz yapılan işlerin paralarının ödeneceği banesiyle büyük miktarlarda para alınıp belediye hesabı dışında belediyeden birkaç kişinin bildiği başka yerlere aktırıldığı iddiaları ile ilgili soruşturma açılması izni verdi.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca, 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'un 6. maddesi uyarınca hazırlanan rapora göre, bazı belediye çalışanlarına ve Belediye Başkanı Acar'ın eski ortağı olduğu Özdenizcilik Şirketi'ne menfaat temin edildiği iddialarına ilişkin ise somut bir delil elde edilemediği gerekçesiyle soruşturma izni verilmedi.

İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni geçtiğimiz günlerde Başkan Acar'a tebliğ edildi. Tebligat tarihinden itibaren Danıştay Birinci Dairesi'ne itiraz süreci başladı. 10 gün içerisinde herhangi bir itiraz olmazsa dosyalar savcılığa intikal edecek. İtiraz olması halinde ise itirazların karara bağlanma süreci beklenecek.

Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!