MHP'li Akçay'dan CHP eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

MHPli Akçaydan CHP eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 17:22

MHP'li Akçay'dan CHP eleştirisi

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP'yi eleştirerek cumhurbaşkanlığı sistemine değil, millet iradesine ve sorunların çözümüne muhalefet ettiklerini öne sürdü.

Anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında Manisa'nın Yunusemre ilçesinde partililerle buluşan MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, anayasa değişikliğiyle ilgili değerlendirme yaptı. Programda MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Yunusemre İlçe Başkanı Buğra Çelikkanat, Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Ülkücü İşçiler Derneği Manisa İl Başkanı Murat Öner de yer aldı. Anayasa değişikliğine ilişkin gerçek dışı kara bir propaganda yapıldığını öne süren MHP'li Akçay, CHP'yi 'Siyasetin Don Kişotu' olarak tanımladı. Akçay, "Siyasetin Don Kişotları önce kendilerine bir düşman hayal etmiş, sonra da o hayali düşmana karşı salvolar yapmaktadır. Ancak düşmanı ne gören var; ne duyan! CHP yel değirmenlerine saldırıyor. 'Üniter devlet ortadan kalkıyor, tek adam rejimi geliyor, cumhuriyet elden gidiyor, Meclis zayıflıyor' diyorlar. Bunlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyorlar. Ancak dayanaksız bu iddialarıyla demagojiden ve yalandan kendilerini kurtaramıyorlar. Parlamentonun ve demokrasinin tıkacı olan CHP ülke gerçeklerinden tamamen kopmuştur" dedi. CHP Genel Başkanı ve sözcülerinin her konuşmalarında milleti yanıltmaya çalıştıklarını iddia eden MHP'li Akçay, "Gerçek dışı iddialarıyla CHP gerçeklerin ve demokrasinin kundakçılığını yapmaktadır. Marazi ve arabesk bir ruh haliyle, 'batsın bu dünya' şeklinde karamsar ifadelerle zihin bulanıklığına ve ümitsizliğe zemin hazırlamaktadır. Bu tutum felaket tellallığıdır, kaos borazanlığıdır. CHP bu tutumuyla cumhurbaşkanlığı sistemine değil, millet iradesine ve sorunların çözümüne muhalefet ediyor" diye konuştu.

"MİLLETİMİZİN BEKASI İÇİN EVET"

MHP'li Akçay konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu anayasa değişikliği MHP ve AK Parti tarafından birlikte bir mutabakata varılarak hazırlandı. CHP'ye Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Başbakan ikişer kez çağrıda bulundu. Daha önceki bütün Anayasa Uzlaşma Komisyonlarında yer alan CHP bu uzlaşmaya yanaşmadı. CHP ana muhalefet partisi olmanın inisiyatifini almamış, sorumluluğunu üstlenmemiş, ülke sorunlarının çözümünden kaçmıştır. Anayasa değişikliğiyle cumhuriyet rejimimiz daha da güçlenmektedir. Geçmişte rejim tartışmalarına sebep olan hükümet sistemi tartışmalarına son veriyoruz. Yasama, yürütme ve yargı kendi içerisinde güçleniyor ve güçler ayrılığı kesin bir şekilde tesis ediliyor. Biz milli devletimizin temel ilkeleri için, ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtmak için, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü yıkmaya yönelik oyunları bozmak için, milletimizin bekası için evet diyoruz"

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!