MHP'li Ahrazoğlu: Hatay'a yönelik projeler başlamadı

Güncelleme Tarihi:

MHPli Ahrazoğlu: Hataya yönelik projeler başlamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 14:34

MHP'li Ahrazoğlu: Hatay'a yönelik projeler başlamadı

Haberin Devamı

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, Hükümet tarafından Hatay'a söz verilen yatırımların başlamadığını söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündem dışı söz alan MHP Milletvekili Ahrazoğlu, Hatay'ın Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı, dünya üretim ve tüketim üsleri arasındaki geçiş noktası olduğunu söyledi. Ahrazoğlu, Hatay'a hükümet tarafından söz verilen büyük projelerin başlamadığını ya da tamamlanmadığını savunarak, şöyle d evam etti:
"2015 yılında bitirilmesi planlanan Reyhanlı Barajı hala bitirilememiştir. Ayrıca, Menzelet Sulama Projesi kapsamında Tahtaköprü Barajı'nın set yüksekliği ve depolama kapasitesinin artırılması kanallar ile tünelin bir an önce bitirilmesi ve yapımı devam eden Reyhanlı Barajı'na bağlantısı hala sağlanamamıştır. Geçen yıl, proje bedeli olarak 770 milyon Türk Lirası olan toplam proje tutarından 2016 için 100 milyon TL ayrılmış, bu yıl için de aynı ödenek gönderilmiştir. Bu da bu projenin 2019 yılı olarak bitirilmesini mümkün kılmamaktadır. Hatay'a yapılan kamu yatırımları miktarı artırılmalıdır."
HASSA TÜNELİ BAŞLAMADI
Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, Hassa Tüneli projesine de değinerek şunları kaydetti: "Amanos Hassa Tüneli Projesi ülkemizin ekonomisi için büyük katkı sağlayacaktır. Ancak, Hassa Tüneli'nde bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır. Hassa Tüneli ile birlikte, ilçede hazineye ait 80 bin dekarlık arazinin sanayi alanı olarak açılması, OSB kurulması için tahsis edilmesi ilimiz ve bölgemiz için büyük bir önem taşımaktadır."

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!