MHP’den metro eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

MHP’den metro eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 16:55

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, “4919 Gün Metrosu Ankaramıza hayırlı olsun” dediği Keçiören Metrosu ile ilgili eleştirilerde bulundu. Çetinkaya, şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

“AKP iktidarının Ankara’yı umursamazlığının bir eserine yıllardır çekilen çile ve eziyetlerin ardından kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Elbette, Keçiören Metrosu’nun açılışı, önemli bir hizmettir. Her Ankaralı gibi bizler de bu hizmet için sevinçliyiz. Ancak çok büyük bir zafer gibi sunulması gerçekten şaşırtıcı ve ibretlik bir olaydır. Çok önemli ve dünya literatürüne girmiş olan dünyanın en geniş köprüsü unvanına sahip Britanya Kolumbiyası’ndaki Portt Man Köprüsü 6 yılda bitirildi. Çin’deki dünyanın en yüksek köprüsü Aizhai Köprüsü 5 yılda tamamlandı. Rusya’daki en uzun kablo asmalı Russky Köprüsü 4 yılda hizmete açıldı. 42 kilometrelik Londra Yer altı Raylı Sistemi 12 yıllık bir çalışmanın ardından hizmete açıldı. 40 istasyonlu Marmaray Projesi 9 yılda tamamlandı. Gelin görün ki, Keçiören Metrosu çok şükür 13.5 yıl sonra muradına erdi. 

Haberin Devamı

7 HÜKÜMET GÖRDÜ

Dünyada her şey değişirken, diğer illerimizde devasa projeler zamanında bitirilirken 9.2 kilometrelik bir metro hattının bu zamana kalması bizleri bu eleştirileri yapmaya mecbur bıraktı. Unutulmasın ki, Keçiören Metrosu planlanışından bitirilişine 3 Başbakan, 3 Cumhurbaşkanı, 7 hükümet görmüştür. Temel atılışından bugüne ülkemizde 2003 yılında doğan çocuklar şimdi 8. sınıfta okurken delikanlılığa adım atar oldular. Teknolojide akıllı saatlerin çıktığı, sosyal medyanın hayatımıza girdiği, dünyada her alanda toplu çığırlar yaşandığı bir süreçte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin havlu attığı ve hükümetin üstlenmek mecburiyetinde kaldığı ve uzatarak bitirebildiği Keçiören Metrosu, geciken bir hizmetin adı olarak tarihteki yerini almıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!