MHP'den anıt çıkışı

Güncelleme Tarihi:

MHPden anıt çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 12:46

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka Belediyesi'nin "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı"nı yıkarak yeniden yaptırmasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Yılmaz, "Karşıyaka Belediyesi maddi kaynaklarını kentin acil sorunlarını çözen rasyonel, kamu yararına olan projeler üretmek için harcamalı. MHP Karşıyaka ilçe teşkilatı olarak bu kaynakların doğru yerlerde harcanmasını, kamu yararına projeler üretilmesini takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan Yılmaz, "Karşıyaka'nın değerlerine ve sorunlarına duyarsız olan CHP'li Belediye, 'Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı' ile ilgili olarak körfez kıyısında bulunmasının da etkisiyle anıtın yoğun şekilde aşındığı, tuzlu suya maruz kaldığı ve korozyon meydana geldiğini, resmi kuruluşlarca ağır hasarlı raporu verildiği, can ve mal güvenliği açısından risk taşıdığı, telif sahibi Prof. Dr. Tamer Başoğlu'nun onayı ile hazırlanan proje bulunduğu iddialarını dile getiriyor ve bunlar için anıtın yıkılarak yeniden yapılmasının gündeme getirildiğini söylüyor.  CHP'li Belediye, yeni yapının tuzlu sudan etkilenmeyeceğini, bir daha asla korozyona uğramayacağını, sanata ve sanatçıya saygı gösterilerek Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'nı çiğnemeden anıtın yeniden yapılacağını, bundan sonraki süreçte de her türlü bakım ve onarımının yapılacağını dile getiriyor."

Haberin Devamı

"TUZLA SUYA KARŞI ÖNLEM ALINMAMIŞ"

İhale eki projeleri uzmanlara incelettiklerinin altını çizen MHP'li Yılmaz, sözlerine şöyle sürdürdü:

"İhale eki projeler incelendiğinde tuzlu suya, sülfatlı sulara karşı herhangi bir önlem alınmadığı görülmüştür. Ayrıca yerel yönetim yapıyı koruyamadığını, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını itiraf etmiştir. Mevcut anıtı yıkmak için telif sahibinden onay alındığını beyan etmiştir. Hal bu ki Heykeltraş Prof. Dr. Tamer Başoğlu, rölyeflerden oluşan bronz kuşağın tasarım ve uygulamasından sorumludur. Projenin Mimarı Erkal Güngören'in ismi hiç geçmemektedir. Kendisi vefat etmiştir, fakat yasal temsilcileri kızı Ela Güngören hanımefendi kendilerine hiç danışılmadığını, bilgi dahi verilmediğini açıklamıştır. Asıl vahim olan Anıt'ın gerçek sahiplerinin fikri alınmamıştır. Tarifeli vapur hatlarında para toplanmıştır, bağışlar yapılmıştır. Projenin finansmanı için Karşıyakalı vatandaşlarımız el vermiştir. Yokluk yıllarında, Atatürk, Annesi ve Kadın Kadın Hakları Anıtı'nı diriltmiştir. Yedi düvele Karşıyakalının, İzmirlinin azim ve kararlılığını göstermiştir."

Haberin Devamı

"BU PROJE İLE KİME, KİMLERE, HANGİ YANDAŞ FİRMALARA DEĞER KATILACAKTIR?

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, cevabını istediği soruları şöyle sıraladı:

"Neden bu tarihi miras neden yıkılıyor? Neden mirasımıza sahip çıkmıyoruz? Bütçesini ve zamanını en ekonomik bir şekilde kentin öncelikli sorunlarını çözmekle mükellef olan yerel yönetim neden tarihi değerleri yıkıp, yerine tekrar ölçeklendirerek aynısını yapacak? Yeni projelerle kente sosyo-ekonomik değerler katacağına, bu proje ile kime, kimlere, hangi yandaş firmalara değer katılacaktır? Yerel yönetim maddi kaynağını, kentin acil sorunlarını çözen rasyonel, kamu yararına olan projeler üretmek için harcamalıdır. Abartılmış maliyetlerle proje yaptım demiş olmak için projeler yapılmamalıdır."

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!