MHP'de olağanüstü kongre talebi

Güncelleme Tarihi:

MHPde olağanüstü kongre talebi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 10:35

- MHP İl Başkanı Dizdar:- "Genel başkanımızın ülkücü iradeye inanarak ve güvenerek MHP'yi en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini arzuluyoruz"

Haberin Devamı

GİRESUN (AA) - MHP Giresun İl Başkanı İbrahim Dizdar, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, ülkücü iradeye inanarak ve güvenerek MHP'yi en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini arzuladıklarını belirtti.

Dizdar, yaptığı yazılı açıklamada, parti içerisinde olağanüstü kongre isteyen il ve ilçe başkanlarının genel merkez tarafından görevden alınmasının doğru bir yaklaşım olmadığını savundu.

Kongre istedikleri için il ve ilçe başkanlarının görevden alınmasının ülkücüleri yaraladığını öne süren Dizdar, "Seçimlerden sonra bazı il başkanlarının dahil olduğu üst kurul delegeleri olağanüstü kongre isteklerini belirterek genel merkezimize müracaat etti ancak genel merkezimiz tarafından bu isteğe karşılık imza veren il ve ilçe başkanları görevden alınarak teşkilatlar kapatılmıştır. Kongre isteyen delegelere teşkilatları kapatarak cevap vermek ülkücüleri yaralamaktan başka bir işe yaramamıştır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dizdar, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin partiyi olağanüstü kongreye götürmesini istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız ve genel merkez yöneticilerimizden beklenilen olağanüstü kongre kararı alarak MHP'nin tartışılır hale gelmesi ve mahkeme kapılarına düşen parti olmaktan kurtarmasıdır. Olağanüstü kongre ülkücü hareketi birbiriyle yeniden kucaklaştıracaktır. Birleştirici olmak genel merkezin görevidir. Fesihçi bir genel merkez ileride telafisi zor durumlarla karşı karşıya kalacaktır. Genel başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi partimizde de istiyoruz. Genel başkanımızın ülkücü iradeye inanarak ve güvenerek MHP'yi en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini arzuluyoruz."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!