MHP'deki kaosda son açıklama 25. İcra Dairesi'nden

Güncelleme Tarihi:

MHPdeki kaosda son açıklama 25. İcra Dairesinden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 16:14

Ankara 2.İcra Hakimliği MHP'deki muhaliflerin 15 Mayıs'ta olağanüstü kongrenin engellenmesi kararına yaptığı itirazı kabul ederek, kongrenin yapılmasına onay verirken; bu karardan kısa bir süre sonra Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek mahkemeleri bu kararı kaldırdı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Twitter'dan, "15 Mayıs'ta olağanüstü kurultayımız yoktur' açıklamasını yaparken, Meral Akşener ise Twitter'da paylaştığı mesajda kongre çağrısı yaptı. Ankara 25. İcra Dairesi ise akşam 20.30'da bir açıklama yaptı. Ankara 25. İcra Dairesi, MHP Olağanüstü Kurultayı ile ilgili olarak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararının geçerli olduğunu bildirdi ve kongrenin yapılamayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

MHP kurultuyına ilişkin bugün peş peşe karar ve açıklamalar geldi. Önce Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün MHP'de olağanüstü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti. Kararla, 25. İcra Müdürlüğünün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı doğrultusunda olağanüstü kurultayın toplanması girişimlerinin engellenmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması yönündeki tüm işlemleri iptal edildi.

GEMEREK'TEN KARAR GELDİ  

Kısa bir süre sonra ise Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi olağanüstü kurultay için yeni bir tedbir kararı aldı.

SON AÇIKLAMA 25. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nden akşam açıklama geldi. Ankara 25. İcra Dairesi, MHP Olağanüstü Kurultayı ile ilgili olarak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin ihtiyati tedbir kararının geçerli olduğunu bildirdi ve kongrenin yapılamayacağını açıkladı.  

Haberin Devamı

YARGITAY KARARI BU AY İÇİNDE

 Yargıtay ise olağanüstü kongreyle ilgili kararını bu ay içerisinde vereceğini duyurmuştu. MHP'de genel başkan adaylığını açıklayan isimler arasında Sinan Oğan, eski bakanlar Meral Akşener, Koray Aydın ve eski Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da bulunuyor. MHP tüzüğüne göre olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçimi yapılamıyor ancak tüzük değişikliği gerçekleştirilebiliyor. Muhalifler olası bir kurultayda tüzüğü genel başkan seçimiyapılabilecek şekilde değiştirerek, sonraki olağanüstü kurultayla genel başkan seçimi yaptırmayı planlıyorlar. 

MHP AVUKATI: SAKIN GİTMEYİN

MHP'nin avukatı Yüce Bulut,  pazar günü kongre davetine iştirak edilmemesini istedi.  Bulut, "Gerginlik yaşanacağına dair inanç taşımıyorum. Yasal olmayan kongre çağrısına mesafeli durulması ve iştirak edilmemesi temennimizdir" diye konuştu.  Bulut şunları söyledi:
Mahkeme kararları sonrası gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır, alınmaya devam edilmektedir. Kongre daveti yapanlar açıkça suç işlemektedir. Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri'nin verdiği tedbir kararları hayattadır. Buna başka mahkemeler de eklenmiştir. Mahkeme kalemleri tarafından bu bildirim Ankara Valiliği'ne bildirilmiştir.Tedbir kararlarının bir gereği olarak Ankara Valiliği ve emniyet güçleri olarak gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Yasal olmayan bir kongre girişimi karşısında üst kurul delegelerimizi davet edenler açıkça suç işlemektedir. Hukuken gerçekleşmesi mümkün olmayan kurultaya itibar edilmeyeceğini biliyoruz."

Haberin Devamı

AKŞENER'DEN PAZAR GÜNÜ İÇİN DAVET

Genel başkan adaylarından Meral Akşener ise Twitter üzerinden pazar günü için kongreye katılım çağrısında bulundu. Akşener, "Olağanüstü Kongremiz, Ankara Anadolu Otel Esenboğa kongre salonunda 15 Mayıs 2016 günü saat 10.00'da yapılacaktır" diyerek delegeleri çağırdı. 

MUHALİFLER MAHKEMEYİ BEKLİYORUZ DEMİŞTİ

MHP’de olağanüstü kurultay isteyen ve genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan eski milletvekilleri Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın ile MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkanlığa aday olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da dün biraraya gelip, “İtiraz kabul edilirse 15 Mayıs’ta kurultay yapılacak” açıklaması yapmışlardı. “MHP Olağanüstü Kurultay süreci ile ilgili olarak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nce hukuka aykırı şekilde verilen tedbir kararına ilişkin Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nce yapılan işlemlerin iptali talebiyle Ankara 3. İcra Mahkemesi nezdinde şikayette bulunulmuştur. Bahse konu şikayetin 13 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar kabulü halinde MHP Olağanüstü Kongremiz daha önce belirlendiği şekliyle 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir. Aksi halde, Yargıtay 18. Dairesi’nce kararın Mayıs ayı içinde verileceği netleşmiş olması sebebiyle olağanüstü kongremizi kararın çıkmasına müteakip çağrı heyetimizce belirlenecek bir tarihte yapılması değerlendirilmiştir.”

Haberin Devamı

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi ise kurultay yapılmasına ilişkin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararının temyiz istemini henüz karara bağlamadı. Yargıtay’ın bu ay içinde karar vermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!