MHP'de bazı teşkilatların kapatılması

Güncelleme Tarihi:

MHPde bazı teşkilatların kapatılması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:11

- MHP Bilecik İl Başkanı Gürses: "Bugün görevi bırakırken, davama olan aşkımdan ve sevdamdan hiçbir şey eksilmemiştir"

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - MHP Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, "Bugün görevi bırakırken, davama olan aşkımdan ve sevdamdan hiçbir şey eksilmemiştir" dedi.

Gürses, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ülkücülüğün asgari şartının her hal ve durumda irade beyan edebilme, nefsi ile davranmama, parti tabanı ve ülkücü hareket ile istişare edilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

MHP'nin kongre delegeleri olarak, şeref ve sadakatle, mensup oldukları partinin tüzüğünde tanımlanmış meşru haklarını kullanarak, hukuki ve vicdani temelde irade beyanı ile kurultayın toplanması çağrısında bulunduklarını hatırlatan Gürses, şunları kaydetti:

"İrade beyan eden veya etmeyen bütün ülküdaşların ve teşkilatların kararlarına sonsuz saygı gösteriyoruz. MHP'de her ahval ve şartta kararı ülkücüler verecektir. Bugün görevi bırakırken, davama olan aşkımdan ve sevdamdan hiçbir şey eksilmemiştir. Yeni göreve gelen arkadaşlarında, ülküdaşlık hukukunu zedelemeyeceklerine ve ülkücüleri birbirine düşürmeyeceklerine olan inancım tamdır. Görevden alınsak da hareketimiz ve davamızın emrindeyiz. Biz dün ülkücüydük, bugün de ülkücüyüz, yarın da ülkücü olarak davamıza elimizden geldiğince hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu görevler kimseye baki değildir."

Haberin Devamı

Kendilerine ulaşan dilekçede İl Başkanlığına Mehmet Karuk'un, Merkez İlçe Başkanlığına da Ali Tetik'in kurucu başkan olarak görevlendirildiğini öğrendiğini bildiren Gürses, Ali Tetik'ten gelen dilekçede de kendisinin böyle bir atamadan haberdar olmadığını ve böyle bir görevi kabul etmediğini bildirdiğini, kurucular kurulundan istifa ettiğini kendi imza ve dilekçesiyle gönderdiğini sözlerine ekledi.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise parti içerisinde birer nefer olarak herkesin görevine devam ettiğini, her gidenin yerine mutlaka birisinin geleceğini ve sonunun hayırlı olmasının önemli olduğunu belirterek, MHP'de hiçbir zaman hedefte küçülme yok. MHP, Bilecik'te milletvekilliğine her zaman talip. Bu tür olaylar bütün partilerde yaşanabilir. Erken genel kurul süreci devam ediyor. Mahkemenin nasıl bir karar vereceğini bekliyoruz. Bir an önce kongrenin yapılmasını ve bu sancıların sone ermesini istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı

Basın toplantısında, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aydemir, Kadın Kolları Başkanı Arzu Gülmüş Filoğlu, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, il genel ve belediye meclis üyeleri ile partililer hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!