MHP ve Ülkü Ocaklarından Çakıroğlu tepkisi

Güncelleme Tarihi:

MHP ve Ülkü Ocaklarından Çakıroğlu tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 16:42

MHP ve Ülkü Ocaklarından Çakıroğlu tepkisi

Haberin Devamı

Şeyda AŞATIR/KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ’nin Talas İlçe Belediye meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyelerin, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin bir meydana verilmesi talebinin reddedilmesinin ardından MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak basın toplantısı düzenleyerek tepkisini dile getirdi. İl Başkanı Ersoy, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kendisini arayarak, istedikleri yere Çakıroğlu’nun isminin verileceğini ve "İttifakı bozmayalım" dediğini söyledi.

Kayseri’nin Talas ilçesinde yapılan Mart ayı olağan meclis toplantısında MHP meclis üyelerinin, 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin Talas ilçesinde bir meydana verilmesi talebi reddedildi.

Bunun üzerine MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, Talas Belediyesi önüne akşam saatlerinde giderek kararı tanımadıklarını söyledi.  Başkan Ersoy ve Ülkü Ocakları Başkanı Çolak, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde düzenledikleri basın toplantısıyla tepkilerini dile getirdi. Başkan Çolak, “Talas Belediyemiz önünde hassasiyetimize önem verdiğimizi belirtmek için, Baki Başkanımızla beraber bir fotoğraf çekinip açıklamamızı yapmıştık. Kararlı duruşumuzu hain FETÖ yapılanmasında olduğu gibi bazı kripto FETÖ’cüler sekteye uğratmaya çalışmaktadır. Talas İlçemizin Belediye Meclis üyeleri, 3 yıl öncesinde ülkemizin namusu, şerefi, bayrak mücadelesi için şehit verdiği Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Talas ilçesinde bir bölgeye isminin verilmesi için dilekçelerini vermişlerdir. Ancak Belediye Başkanı ve paralı askerleri hiçbir gerekçe göstermeden dilekçeyi reddetmişlerdir. Şehidimizin isminin yaşatılmamasının sebebi nedir?” dedi.

"Devletimizin bakanları bize telefonla ulaştılar" diyen Başkan Çolak, “Biz artık köyün muhtarı dururken, bekçisiyle ilişki içerisinde olmayız. Bakanlarımız bize söz verdiler. Şehidimizin ismi en kısa sürede belirlediğimiz yerde yaşatılacak.” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy ise, “Biz elimizi her türlü taşın altına koymuşken, hassas olduğumuz bir konuda böyle bir tavırla karşı karşıya kalınca bizde tepkimizi ortaya koyduk. Dün akşam Volkan Başkanımızla beraber, Talas Belediyesi önündeki meydana isimi verelim, biz sizin meclis kararınızı tanımıyoruz, teşkilat kararımızda bu yöndedir şeklinde bir karar aldık” ifadelerini kullandı.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin  kendisini telefonla aradığını söyleyen Ersoy, “Bakan Bey, (Bunlarla lütfen uğraşmayalım, ittifakı bozmayalım) dedi. Bende, ‘Sayın Bakanım biz ittifakı bozan taraf değiliz. Her zaman idare eden taraf biz olduk. Ancak bizim hassasiyetimiz ile ilgili böyle bir cevap geldiğinde siz olsanız ne yapardınız?’ diye kendisine sorduğumda, Bakan Bey (ben size söz veriyorum. Ben açılışını yapmak kaydıyla, en kısa sürede Şehidiniz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini istediğiniz yere birlikte koyacağız) dedi” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yine kendisini aradığını belirten Başkan Ersoy, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanıyla bir fotoğraf koyuyor sosyal medya hesabına ve ‘şehirde birliğimize, beraberliğimize kasteden veya huzurumuzu bozmaya çalışan insanlara fırsat verilmesin’ yazmış.  Bu birliği beraberliği bozmaya çalışanlar Talas Belediyesi’ndeki red kararını alan kim varsa ve buna çanak tutan başkan kimse odur. Mustafa Çelik Başkan beni aradı, ‘ben Allah şahit tüm belediye başkanlarına gittim. Olaydan da haberim yoktu. Ben iyi niyet çerçevesinde her yazışmanın sonuna eklerim. Sizinle bir alakası yok.’ dedi. Bende, ‘bizimde kripto FETÖ’cü sözümüzün sizinle alakası yok’ dedim.” diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!