MHP milletvekili adayı Şahin'den STK ziyaretleri

Güncelleme Tarihi:

MHP milletvekili adayı Şahinden STK ziyaretleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 16:31

MHP milletvekili adayı Şahin'den STK ziyaretleri

Haberin Devamı

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili adayı Selahattin Şahin, seçim bölgesinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Gaziemir ilçesini ziyaret etti.

MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile birlikte günün ilk ziyaretini Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gaziemir Şubesi'ne yapan Şahin, dernek başkanı Coşkun Özen ve emekli ordu mensuplarıyla bir araya geldi. Parti vaatlerini tek tek anlatan Şahin, emekliler, şehit ve gazi aileleriyle ilgili yapmayı düşündükleri düzenlemeleri sıraladı. Ardından Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen'i makamında ziyaret eden Şahin, burada da esnaflarla ilgili çalışmalarını anlattı. Daha sonra Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Gaziemir dolmuşçu esnafını ziyaret eden Şahin, sorunları dinledi, seçilmeleri halinde çözüm önerilerini anlattı.

Esnaf ve çiftçinin vergi ve prim yükünün hafifletileceğini ifade eden milletvekili adayı Şahin, "Esnaf ve sanatkarların geçmiş hizmetlerine dair borçlanma hakkı verilecek.

AVM yasası, esnafı koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. Esnafı yok eden AVM ve zincir marketlere yönelik tedbirler alınacak, ayrıca esnafın rekabet gücünü olumsuz etkileyen belediye işletmeciliği yeniden düzenlenecek. Staj ve çıraklık süreleri emeklilik hizmetine sayılacak. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa vergisiz akaryakıt verilecek" dedi.

Şoför esnafına yıpranma payı hakkı verilmesi gerektiğini de söyleyen Şahin, ayrıca gazilere 3600 günde emekli olabilme hakkı tanınması gerektiğini de ifade etti. Ordu ve polis vazife malullerinin özlük haklarının iyileştirileceğini söyleyen Şahin, "Malul sayılmayan gazilerin mağduriyetlerini giderecek düzenleme yapılacak. Muharip gazilere ödenen şeref aylığı, geliri olsun olmasın tüm muharip gazilere aynı tutarda ödenecek. Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilecek. Şehit anne ve babalarının aldıkları maaş artırılacak. Gazilere ikinci istihdam imkanı sağlanacak ve ÖTV'siz araç imkanı verilecek" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!