MHP desteği ile RTÜK'e yeni başkan

Güncelleme Tarihi:

MHP desteği ile RTÜKe yeni başkan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 23:50

7 HAZİRAN’daki seçimin ardından çoğunluk yapısı değişince bir türlü başkanını seçemeyen RTÜK’te düğüm, 19’uncu toplantıda AK Parti ve MHP’nin ittifakıyla çözüldü.

Haberin Devamı

RTÜK’te denge, 4’e karşılık 5 üyeyle muhalefet lehine bulunuyordu. Ancak muhalefet kendi içinde bir uzlaşma sağlayamadığı için 22 Temmuz’dan beri yapılan oylamalarda başkan seçilmesi mümkün olamadı. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tek başına iktidara gelince, yasa değişikliğiyle mevcut üyelerin görevlerinin sona ereceği, dengenin de yeniden iktidar lehine çevrileceği iddiası kulislerde konuşulmaya başlandı. 

BAHÇELİ İSTEDİ İDDİASI

Bu değişikliğin yapılması durumunda bir üyesini kaybedecek taraf MHP olacaktı. Kulislerde MHP ile krizin çözülebileceği ve bunun için temas olduğu iddiası yayıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de bilgisi dahilinde yapılan temasların, MHP kontenjanından seçilen üyelerin iktidar kanadıyla uzlaşmasıyla sonuçlandığı öne sürüldü. Varılan uzlaşmayla dün AK Parti kontenjanından seçilen İlhan Yerlikaya RTÜK Başkanlığı’na, MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak da başkanvekilliğine 5’er oyla seçildi. CHP kontenjanından seçilen üye Süleyman Demirkan iki, HDP kontenjanından seçilen üye Ersin Öngel ise bir oy aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!