MHP defterini kapattılar

Güncelleme Tarihi:

MHP defterini kapattılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 20:54

MHP’nin 19 Haziran 2016’daki olağanüstü kurultayı için mahkemeden çıkan iptal kararıyla genel başkanlık yarışları sonuçsuz kalan Meral Akşener ile Ümit Özdağ, siyasette yeni oluşum çalışmasını başlattıklarını resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Önceki gece gazeteci Servet Avcı’nın kızının nikâh törenine katılan Meral Akşener’e, MHP’den ihraç edilen Sinan Oğan’ın “MHP’nin ilk kurultayında hesaplaşma yapılmadan yeni parti hazırlığına girişmeyi doğru bulmadığı” yönündeki açıklamaları soruldu. Akşener, “Bu tercihlere saygı duyuyorum. İnşallah başarılı olurlar, gerçekten genel başkanlığı alabilirler. Çok da sevinirim. Allah yardımcıları olsun” dedi. Bir gazetecinin “Ama pek ihtimal vermiyorsunuz” yorumuna karşı Akşener, “Ben kendimle ilgili o defteri kapattım” diye konuştu. Akşener, yeni oluşumun yapısıyla ilgili soruya, “Merkezde bir yapının olması. Kuvvetli bir seçenek, güçlü bir alternatif” karşılığını verdi.

ÖZDAĞ: YENİ PARTİ OLUŞUMU

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Yeni bir milli merkezi teşkil edecek siyasi parti oluşumuyla ilgili çalışmalar başladı. Kadro ve program çalışmalarıyla ilgili bilgi verebilecek durumda değilim. Zamanı geldiğinde paylaşırız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!