MHK'dan hakemlere uyarı

Güncelleme Tarihi:

MHKdan hakemlere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hakem hatalarının masaya yatırıldığı seminerde, yan hakemlerden Ercan İnegöllüler, Timur Tekinarslan ve Ali Rıza Çakmak'ın hatalı davranışları ağır şekilde eleştirildi. Sarvan ilk yarının en başarılı hakemi ilan edildi.

Sarvan en iyi hakem

A Klasman Hakemleri Ara Semineri'nde Oğuz Sarvan üç kez topladığı tam 10 puan ile ilk yarının en iyi hakemi olarak gösterildi. Sarvan ile birlikte tam puan alan bir başka hakem de Murat Ilgaz'dı. Bunun yanı sıra gözlemcilerden 6 puan alan İlhami Kaplan, Şahin Taşkınsoy ve Serdar Çakır ise seminerde en çok eleştirilen hakemler oldular.

Hatalar arttı

Kuşadası'nda başlayan seminerde 1998-99 sezonunun ilk yarısında hakem hataları değerlendirildi. Merkez Hakem Komitesi üyesi Bülent Yavuz, en fazla hatanın bu dönemde yapıldığını belirtirken, hakemlerin yine de yüzde 98'lik başarı kaydettiğini açıkladı. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da hakemlerin yanında olduklarını söyledi ve zam sözü verdi.

Doktor çağrıldı

Hakemlerin yaptıkları hatalar ve önlemleri konusundaki seminerde ilk kez sporcu sakatlanmaları konusunda bir doktor davet edildi. Hakemlerin bu gibi durumlarda ne yapmaları gerektiği üzerine yorumlar yapıldı. Öte yandan seminerde filmler izletilerek, arkadan yapılan sert hareketlerin zamanından önce müdahale yollarını bulmaları istendi.

Yavuz sert çıktı

Bülent Yavuz'un, video gösterileri ile hakem hataları konusunda bilgi verdiği sırada, Serdar Tatlı, Göztepe-Kasımpaşa maçında auta giden topu gol olarak değerlendiren Reha Biçici'ye gülünce Yavuz'un tepkisiyle karşılaştı. Yavuz, Tatlı'ya, ‘‘Neden gülüyorsun, sen de G.Saray-Trabzon maçında çizgiyi geçmeyen topu gol olarak değerlendirmedin mi?’’ dedi.

Hakem hataları

Hakemlerin ilk yarıda genel olarak, penaltı kararlarında, barajda yanlış yer tutma, disiplin cezaları, faullerde hatalı kararlar verdikleri, yardımcı hakemler ile işbirliği konusunda eksiklikleri bulunduğu belirtildi. Orta hakemler, yardımcı hakem ile göz göze gelmeden bir karar vermemeleri doğrultusunda uyarıldılar.

Eleştiri ve ceza

Seminerde başarılar ve yorumlar dışında cezalandırılanlar da oldu. Yan hakemlerden Ercan İnegöllüler, Timur Tekinarslan ve Ali Rıza Çakmak'ın hatalı davranışları MHK tarafından ağır bir şekilde eleştirildi. Ali Rıza Çakmak'ın, iki yıl içinde centilmenlik dışı davranışı nedeniyle disiplin kuruluna verilen ilk hakem olduğu öğrenildi.

Baskı altındayız

Öte yandan hakemlerin çok zor koşullar, yoğun baskılar altında görev yaptıkları da vurgulandı. PKK'nin bile artık bu işe karıştığı ve bir hakemi sorgulamadan geçirdiği yolundaki haberler hakemlerin durumunu ortaya koyuyor. Hakemler, en azından eski meslektaşları tarafından yoğun eleştiri bombardımanına tutulmak istemediklerini dile getirdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!