Mezunlar ulu çınarın altında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mezunlar ulu çınarın altında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 17:47

Mezunlar ulu çınarın altında buluştu

Haberin Devamı

BALIKESİR'de Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği'nin düzenlediği geleneksel buluşmanın 77'incisine katılan yaklaşık 350 öğretmen okulu mezunu, okuldaki çınar ağacının altında buluştu.

Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği 77 yıllık geleneği bu yıl da sürdürdü. 1940 yılında kurulan Savaştepe Köy Enstitüsü'nün başlattığı 'Çınaraltı Buluşmaları' bu yıl yine okulun meşhur çınar ağacının altında gerçekleştirildi. Dernek üyesi mezunlar ve öğretmenler bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayıp özlem giderirken Dernek Başkanı Ünver Öztekin, "Her yıl temmuz ayının bir hafta sonunda bir aksaklık olmaması halinde büyük buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Okula gelen arkadaşlarımız, çınar altında program çerçevesinde gönüllerince eğleniyor, okulumuzun yatakhanesinde konaklıyor. Biz dernek olarak bu aşamada, konuklarımızın en iyi şekilde, eğlenmesini, dinlenmesini, sağlamaya çalışıyoruz. Bilindiği gibi okulumuz, 1940 yılnda köy enstitüsü olarak kuruldu. 1954 yılında kapatıldı ve ilk öğretmen okulu olarak eğitim vermeye devam etti. 1976 yılında öğretmen okullarının kapatılmasıyla birlikte 2 yıllık eğitim enstitüsü olan okulumuz, 1979 yılında son mezunlarını vermiş, öğretmen lisesi olarak eğitime devam etmiştir. 1991 yılında da anadolu öğretmen lisesi olarak eğitim ve öğretim vermeye başladı. Dernek olarak, yalnız üyelerimize değil mezun olduğumuz okula hizmet etme, eksiklerini giderme amacını taşıyoruz. Hepimizin yaşamına rehberlik eden, yeni ufuklar açan, okulumuzu yaşatmaya devam edeceğiz. Eğitim ve öğretimin bu günkü çıkmazlarını gördükçe eğitimin altın çağını yaşayan bizlerin ne kadar şanslı olduğumuzu anlıyoruz" dedi.

MEZUNLAR HASRET GİDERDİ

Savaştepe Köy Enstitüsü'nün 20'ye yakın mezunu ile, ilköğretmen okulu, öğretmen okulu, eğitim enstitüsünden mezun olan 350 civarında öğretmen, günümüzde adı Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi olan okulda bir araya geldi. Öğle saatlerinde çınaraltında nohutlu keşkek ile karınlarını doyuran mezunlar, daha sonra Savaştepe şehir merkezinde bulunan Atatürk anıtı ile Sıtkı Akkay Parkı'nda bulunan Sıtkı Akkay Büstü'ne çelenk sundu. Eski günleri yadetmek için şehirde gezen mezunlar, birlikte türküler söyledi, şiirler okudu, öğretmenlerin konuşmalarından sonra hep birlikte Muğla zeybeği ve Harmandalı oynadı. Mezunlar gecenin ilerleyen saatlerinde, eski günlerde olduğu gibi okul yatakhanesinde dinlenmeye çekildi.

Hilmi DUYAR- Alper ÇOBANOĞLU/SAVAŞTEPE, (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!