Mezuniyete hazır mısınız

Mezuniyet telaşı başladı. Yeni sezonda romantik detaylara sahip elbiseler arasında Yunan etkisindeki modeller tasarımcıların favorileri arasında yer alıyor.

Okul yıllarına veda etmeye hazırlanan genç kızları mezuniyet telaşı sardı. Onca seçenek arasında nasıl bir seçim yapacağınıza hálá karar vermediyseniz veya aramaya nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bizi izleyin.

Bu yıl tasarımcılar, taftadan satene, kadifeden şifona kadar uzanan kumaş yelpazesi içinde önceliği hafif kumaşlara vererek sizlere romantik bir abiye koleksiyonu hazırladılar. Uzun, düz kesimli straplez veya kısa boyundan bağlı çarpıcı modellerin öne çıktığı koleksiyonlarda, Yunan etkisi taşıyanların ağırlığı bir hayli fazla...

Teşvikiye’de yaklaşık bir yıldır hizmet veren Shawnee, Helenistik dönemin görkemini bugünün modern çizgileriyle birleştiren markalar arasında... Yer yer payet işlemeler ve farklı detaylarla süslenen koleksiyon dışında kişiye özel dikim de yapan markanın tasarımcıları, bu yıl elbise boylarının genelde uzun olduğuna dikkat çekiyor.

O gece, gecenin en çarpıcı isimlerinden biri olmak istiyorsanız, BcbgMaxAzria koleksiyonuna mutlaka göz atın. Her tarza uygun seçenekler sunan marka, ihtişamı kumaşlarda ve kesimlerde farklı şekillerde yorumluyor. İpek, vual, şifon ve satenlerin öne çıktığı modellerde, bedeni saran, cesur dekolteli, askılı veya straplez elbiseler kadar, balon etekler, volanlarla hareketlendirilmiş miniler ve kullanılan desenler de dikkat çekici.

Platform tabanların, yüksek topukların, kafesli ve ince bantlı ayakkabı modellerinin daha çok tercih edildiği gecelerde, tasarımlar yine metalik tonların etkisinde... Bu yıl, ekru, pudra rengi, uçuk yeşil, hardal tonları, somon ve kırmızı renklerin yoğun olarak kullanıldığı tasarımlarda siyah her zamanki gibi vazgeçilmez bir renk olarak karşımızda.

Ng Style mezuniyet elbiselerinde detayların estetiğinden güç alıyor. Zarafeti vurgulayan tasarımlarda şık balon elbiseler, dantellerle süslenen şifonlar, beyaz ve siyahın zarafetini güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.

İddialı olmaktan korkmayın

Bu yıl kendisi için en doğru seçimi yapmaya çalışanlara, ayaklarda altın ve gümüş renklerinin, kıyafetlerde ise açık tonların çok moda olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Mini tercih edenler için bel kısımları drapeli, etekleri volanlı veya düz balon modellerin bolca kullanıldığı koleksiyonlarda, uzun ve bedeni saran, ince askılı ve derin dekolteli modeller ya da göğüs altında eklenen kalın saten fiyonklarla romantik bir tarza sahip elbiseler çok moda.

Yine zarafeti ve şıklığı ortaya koyan, yaşına uygun tasarımlar arasında dantellerle süslenen tasarımlar, derin sırt dekolteleri, kemer bölgesi işli gece elbiseleri sezonun "iddialı" ruhundan izler taşıyan seçenekler arasında yer alıyor.

Mezuniyet konusundaki diğer seçenekleriniz arasında Nişantaşı’nda Patrizia Pepe, Beymen, Vakko, Cavalli, Valentino, İpekyol, Mackha ve Park Bravo da var.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Çarpıcı koleksiyon

Düğün ve mezuniyetlerin yaklaştığı şu günlerde yine iddialı, abiye bir ayakkabı-çanta koleksiyonu hazırlayan Bambi’nin altın, gümüş gibi çarpıcı tonlara ağırlık verdiği modellerinde, yüksek topuklu taşlı tasarımlar kadar sade ve bilekten bantlı zarif ayakkabılar da göze çarpıyor. Feminenliği vurgulayan marka, hiç şüphesiz bu yıl tüm bakışların ayaklara çevrilmesine neden olacak.

Evlenmeden önce

Bu ay piyasaya çıkan ve evlenmeden önce bir rehber olarak sizlere her konuda ışık tutacak Bride’s dergisinde yazın en çarpıcı gelin saçlarına dair tüm ipuçlarını bulabilirsiniz. Bu yılın modasında söz sahibi olan hacimli dokunuşlar etkisini saçlarda da gösteriyor ve ortaya romantik duvaklarla buluşan ve sizleri "hayallerinizin ötesine" taşıyacak tasarımlar çıkıyor. Mutlaka bir göz atın!
Yazarın Tüm Yazıları