Mezitli’de Jakaranda koruluğu yaygınlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Mezitli’de Jakaranda koruluğu yaygınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 14:09

Mezitli’de Jakaranda koruluğu yaygınlaşıyor

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi tarafından, Mersin Rotary Kulübü’nün desteği ile 26’ncı jakaranda koruluğu oluşturuldu.
Merkez Mahallesi MESKİ binası arkasındaki alanda oluşturulan koruluk için tören düzenlendi. Törene Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Rotary Kulübü 2430'uncu dönem Bölge Güvernörü Güner İnci, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Cem Bücüge ve vatandaşlar katıldı. Jakaranda ağaçlarının toprakla buluştuğu törende konuklar tarafından balonlar gökyüzüne bırakıldı.
Rotary Kulübü Başkanı Bücüge, yaptığı konuşmada betonlaşan kentlerde yeşil alanların önemine dikkat çekerek "Başkanımız Neşet Tarhan’ın bu konudaki duyarlılığını hepimiz biliyoruz. Özellikle jakaranda konusunda bir çığır açtı" dedi.
Rotary Kulübü Bölge Güvernörü Güner İnci de "Şehrin merkezinde çocuklarımızın insanımızın nefes alacağı bir koruluğumuz oldu" diye konuştu.
Daha sonra söz alan Başkan Tarhan, jakaranda koruluklarının oluşturulmasında sivil toplum kuruluşlarının desteğini vurguladı. Tarhan "Jakaranda koruluklarımız, dostlukların pekişmesinde araç oldu. Sivil toplu kuruluşları Mezitli'de jakaranda korulukları ile kardeş oldular. Koruluklarımız adeta Jakaranda kardeşliğini sağladı. Bugünkü koruluğumuz 26'ncı. Hiçbir yerin talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Koruluklarımızı artıracağız" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!