Mezhep farkı yüzünden ailesi beni istemiyor

"21 yaşında genç bir kızım. Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyoruz. Ancak ailesi mezhep farklılığını öne sürerek bu evliliğe izin vermiyor."

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Ablacığım, öncelikle biz gençleri aydınlattığın için sana çok teşekkür ederim...
Ben 21 yaşında, çalışan bir genç kızım. Bu yaşıma kadar her türlü zorluğu aştım, kendimi oldukça geliştirdim. Ama aşamadığım sorun erkek arkadaşımın ailesiyle ilgili. Ve erkek arkadaşımla bu sorunun altından kalkamıyoruz...
Evlenmemizdeki tek problem, mezhep farklılığı. Ailesinin zorlamasıyla, bu konuyu bana sorduğunda, bu kadar zor ve ciddi sorunlar yaşayacağımızı aklımıza bile getiremezdik. Ancak şimdi oğullarıyla konuşmamı bile istemiyorlar.
Biz kimsenin kalbini kırmak istemiyoruz, herkesin gönül rızasını alarak evlenmek istiyoruz ama işte başaramıyoruz. Artık gerçekten dayanacak sabrımız ve takatimiz kalmadı.
Neyse ki benim ailem bu tür düşünceleri aşmış insanlar, kesinlikle söz konusu bile etmiyorlar. Artık bu devirde bu tür şeylerin kalmadığını savunuyorlar. Bence sonuna kadar da haklılar.
Erkek arkadaşım için de önemi yok ama ailesi bir türlü kabul etmiyor. Çok üzülüyoruz erkek arkadaşımla. Araya büyüklerimizi, aile dostlarımızı soktuk, yine de cevap “hayır, asla olmaz.”
Biz birbirimizi çok seviyoruz ve bu kadar anlamsız bir konu  yüzünden de ayrılmak istemiyoruz. Lütfen mektubu yayınla ablacığım ve bu cahil insanları biraz olsun aydınlat. Çünkü, gerçekten evlenecek olan biz gençlerin, buna ihtiyacımız var. Cevabını bekler, sevgiyle kucaklarım.
Rumuz: Sevenleri ayırmayın

Haberin Devamı

Sağduyulu tutumları için aileni kutlarım, sevgili kızım. Bu devirde bile şu mezhep farklılıkları nedeniyle birbirine düşman gibi davranan kişileri bir türlü anlayamıyorum. Sonuçta yüzyıllar önce, o zamanki savaş ve mücadele ortamında insanların farklı gruplara ayrılması, bugün hâlâ katı ve yanlış bir anlayışa kurban gidiyor.  Ailelerin bu gereksiz düşmanlığa son vereceklerine inanıyorum. Sonuçta aynı dinin mensuplarıyız.

Dört yıldır bebek istiyoruz ama olmuyor

Sevgili Ablacığım, bizim derdimiz bambaşka. Dört yıllık evliyim, ama halen çocuğumuz olmadı. Eşim de, ben de pek çok şey denedik, ama başarılı olamadık. Yaşım henüz 21. Sorun bende mi, bilmiyorum. Doktora muayene oldum, temiz çıktım. Ama eşim muayene olmayı kabul etmiyor. Hatta sorunun bende olduğundan emin. Ne yapmalıyım? Rumuz: Bebek özlemi

Haberin Devamı

İşte ne yazık ki asıl sorun burada. Erkekler bir türlü sorunun kendilerinde olabileceğini kabul etmiyorlar. Eşlerini suçlamaya meraklılar. Bu konuda danıştığım kadın doğum uzmanı Dr. Mebrure Altuğ; “Kısırlık konusunda biz jinekologları bugünlerde en fazla endişelendiren erkeklerdeki sperm düşüklüğü. Son zamanlarda sıkça sözü edilen çeşitli zararlı kimyasallar ve yaşam tarzı yanlışları erkeklerde sperm düşüklüğüne neden oluyor. Bu durum kadınlarda karşılaştığımız kısırlık nedenlerinden çok daha ciddi, üstelik tedavisi oldukça zor.”

Daha ayrıntılı bilgi edinmek için uzmanın e-mail adresine başvurabilirsiniz: mebrure.altug@mynet.com

Yazarın Tüm Yazıları