Mezbahada adaklık kesimi ücretsiz olacak

Güncelleme Tarihi:

Mezbahada adaklık kesimi ücretsiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 10:34

Mezbahada adaklık kesimi ücretsiz olacak

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi şirketi Antalya Entegre ve Sanayi ve Ticaret A.Ş'ne (ANET) bağlı mezbahanın işletmesini bir yıllığına alan Kasaplar Odası yönetimi, adaklık hayvan satıcılarını mezbahanın içindeki boş alanlarda toplamaya hazırlanıyor. Mezbahada vatandaşın adaklık hayvanları ücretsiz kesilecek.

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde bulunan ANET mezbahasının işletmesini bir yıllığına odalarının yapacağını söyledi. Şehir içi ve ilçelerindeki bazı ara sokaklarda, boş arazilerde adaklık hayvan satıcılarını mezbaha bahçesindeki boş alanlarda oluşturulacak satış alanlarına ücret almadan yerleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Yardımcı, şöyle dedi:

"Burası 74 bin metrekare alan üzerine kurulu bir tesis. Alanımız çok büyük. Şehrin farklı noktalarında adaklık satıcılığı yapılıyor. Görsel kirlilik oluşuyor. Belediye başkanlarıyla konuşarak bu adaklıkları mezbahanın içindeki boş bir yere toplamak istiyorum. Yer ücreti de almayacağım. Buraya hayvanlarını getirip satsınlar. Adaklık satışları tek noktada olsun. Aynı zamanda adak adayan vatandaşlardan da kesim ücreti almayacağım. Dini kurallara uygun, hijyenik koşullara uygun kesilen adak etlerini kendilerine güven içinde teslim edeceğim. Mezbahada küçükbaş 15 TL, büyükbaş 105 TL'den kesiliyor. Fakat adak adayanlara bedava olacak."

Projeyi hayata geçirmenin önemine değinen Yardımcı, "Yol kenarlarında satılan adaklar hijyen koşullarına uyulmadan kesiliyor. Birçok yerde adaklık satılıyor. Bunları bir yere topladığımızda vatandaş farklı seçenekler arasında değerlendirme yapabilir. Satıcılar ise güvenli bir alanda kendileri için ayrılmış alanda satış yapacak. Yemlerini koyacakları yer dahi vereceğim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!