"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Meyveli kremalı krep

Yumurta ve tuzu derin bir kaba aktarıp mikser yardımıyla 1-2 dakika kadar çırpın.

Zeytinyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar, 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Unu da azar azar ilave edip tekrar çırpın.
Pürüzsüz kıvamdaki karışımı oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin.
Tabanı ince, kenarları kısa bir krep tavasını kağıt peçetenin ucuna sürdüğünüz sıvıyağla iyice yağlayın. Yağı kısık ateşte iyice kızdırın.
Krep hamurundan 1 kahve fincanı kadar alıp kızgın tavanın ortasından başlayarak tavaya aktarın.
(Hamurun tavaya yayılması için tavayı sallamanız gerekir.)
Krebin bir tarafı piştiğinde spatula yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da pişirin ve bir tabağa alın. Hamurun tamamına aynı işlemleri uygulayın.
İçine koyacağınız kremayı hazırlamak için; süt, un, nişasta ve toz şekeri küçük bir tencereye koyun.
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alın.
Kreplerin her birinin içine bu kremadan birer yemek kaşığı kadar sürüp üzerine muz dilimlerini yerleştirin ve krepleri ikiye katlayın.
Hazırladığınız krepleri servis tabağına dizin. Çikolata sosunu üzerinde yazan tarife uygun şekilde hazırlayıp kreplerin üzerine gezdirdikten sonra servise sunun.
İsterseniz üzerlerini hindistancevizi, fındık ya da cevizle süsleyebilirsiniz.
Not: İçine krema yerine Nutella ya da Şokella sürebilirsiniz.

Malzeme listesi

Krep için;
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
- 1 su bardağı un (100 gr)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
(Erimiş tereyağı da kullanabilirsiniz.)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç malzemesi için;
- 4-5 adet muz
- 2 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Ayrıca 1 paket hazır çikolatalı sos

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI