Meyve-sebze orucu

Biz Dukan mı Karatay mı diye tartışırken yepyeni bir beslenme trendi Amerika’yı sardı: Meyve-sebze suyu detoksu. Faydaları bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da Hollywood ünlüleri günlerce yalnızca meyve-sebze suyu içerek kendilerini yeniliyor. Öncüleri Salma Hayek ve Gweynth Paltrow.

Haberin Devamı

Yaz yaklaşırken, Ebru Şallı’nın pilates DVD’leriyle diyet kitapları da, yeniden en çok satanlar listesinin zirvesine yerleşti. “Kışın üşümemek lazım, iyi beslenmeli” bahanelerinin yerini yeniden sağlıklı yemek eğilimi aldı. Herkes kendine uygun bir diyet arar, diyet uzmanları farklı reçeteler sunarken, Hollywood yıldızlarının başlattığı meyve-sebze suyu detoksu Amerika’da çılgınca yayılıyor.
Fikir şu: “Vücudumuz sürekli bir temizlenme gereksinimi içinde. Bu süreçte kendimize iyi bakmak ve vücudumuzu dinlendirmek için de doğada sebze ve meyvelerin suyundan daha saf bir şey yok”. Buradan yola çıkarak, trendin takipçileri belli bir süre (üç günle bir ay arasında) katı hiçbir şey yemiyor. Sadece sebze-meyve suyu tüketiyor. Meyve sularının içeriğindeki doğal maddeler organları yenileyerek daha sağlıklı ve daha mutlu yapıyor. “Meyvenin normali dururken suyu neden?” diye sorabilirsiniz... Meyve ve sebzelerin posası sindirim sistemini çalıştırıp vücudu yoruyor. Oysa meyve-sebze sularının içindeki lif ve vitaminler organları dinlendiriyor, yeniliyor.

Haberin Devamı

GÜNLÜK MALİYETİ 65 DOLAR

Diyetin en ateşli savunucuları Gwyneth Paltrow, Nicole Richie, Ben Affleck, Salma Hayek, Liv Tyler ve Sarah Jessica Parker. Gwyneth Paltrow yılda iki kez, bir aylık meyve-sebze suyu orucuna giriyor. Salma Hayek işi bir adım öteye götürmüş, ortak olduğu bir meyve suyu markası bile var. Dr. Mehmet Öz de, sürekli olmamak şartıyla birkaç günlüğüne meyve suyu diyeti yapmayı tavsiye ediyor. Bu arada meyve suyu diyetinin detoks etkisiyle ilgili kesin bir tıbbi kanıt yok. Ayrıca diyetsiyenler meyve suyu rejimiyle kaybolan kiloların çoğunlukla su olduğu ve yediğiniz ilk sandviçle geri gelebileceği konusunda uyarıyor.
Ancak bu bile insanları her daim ellerinde rengarenk sıvılarla dolaşmaktan alıkoymuyor; Amerikalılar bardak bardak sebze-meyve suyu içiyor. Son üç ay içinde meyve-sebze suyu detoksu üzerine en az beş diyet kitabı çıktı. Kahve devi Starbucks bile bu fenomenin dışında kalamadı. 30 milyon dolara meyve suyu devi Evolution Fresh şirketini satın aldı. Bu yıl içinde ilk meyve suyu barını açıp yeni bir zincir başlatacak. ABD’deki meyve suyu pazarının büyüklüğü 1.6 milyar doları aşmış durumda. Meyve-sebze detoksu uygulayanlar günde altı farklı meyve suyu için 65 dolar ödüyor.

Haberin Devamı

Kabarık saçın yükselişi devam ediyor FİKRİ TAKİP

Geçen hafta, New York’un en trendy mahallelerinden Soho’da kıvırcık saç üstüne uzmanlaşmış bir kuaför salonu açıldı: CurlBar. Salonun sahibi yalnızca kıvırcık saçlar için ürünler yapan Miss Jessie’s’in yaratıcıları Miko ve Titi Branch kardeşler. New York’un ‘kıvırcık saçlılara özel ilk kuaförü’ unvanını taşıyan CurlBar, müşterilerine söz dinletemediği kıvrımlarını bukleleştirmek veya buklelerini daha yumuşak dalgalara dönüştürmek gibi hizmetler sunuyor.    
Uzman oldukları bir diğer alan da kıvırcık saç kesimi. Kuaförün düz saça göre kesim yapıp sonra bir kabusla karşılaşma sorunumuz çözülüyor, istediğiniz modele sahip oluyorsunuz. Fiyatlar New York standartlarına makul; tüm hizmetler 100 dolar.

FETİŞ

Haberin Devamı

Burlesque ve soda...
Alakasız bir ikili mi? Değil!
Dita von Teese ve Perrier bir araya geldi.
Ortaya şahane tasarımlı şişeler çıktı
Fiyatı: 4.49 lira
Market, şarküteri ve restoranlarda

Yazarın Tüm Yazıları